Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας για ψυχολογική υποστήριξη, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στη Θεσσαλία

Πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών των πληγεισών περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού για την υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στη σχολική κοινότητα των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Σχολικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Χρυσής Χατζηχρήστου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις φάσεις:

Η πρώτη φάση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11/9 και την Τρίτη 12/9 με τηλεκπαίδευση των Συμβούλων Εκπαίδευσης και των Διευθυντριών/ντών όλων των σχολικών μονάδων, την Τρίτη 13/9 καθώς και σήμερα 14/9 βρίσκεται σε εξέλιξη τηλεκπαίδευση των Διευθυντριών/ντών ΕΣΑΜΕΑ και όλων των ψυχολόγων, των κοινωνικών λειτουργών και των στελεχών των ΚΕΔΑΣΥ.

Κατά τη δεύτερη φάση, την Παρασκευή 15/9 και το Σαββατοκύριακο 16-17/9 πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης επισκέψεις και συναντήσεις από κλιμάκιο ειδικών για την άμεση υποστήριξη γονέων και εκπαιδευτικών σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας.

Πρόγραμμα Επισκέψεων/Συναντήσεων

Κυριακή , 17/9/2023 /Λάρισα / Υποστήριξη εκπαιδευτικών και γονέων από το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής
· 10:00- 12:00/ 1ο Γκρουπ Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης / 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
· 10:00-11:30/ 2ο Γκρουπ Γονείς / Αμφιθέατρο 6ου Γυμνασίου Λάρισας

Κατά την τρίτη φάση, θα πραγματοποιηθεί ατομική υποστήριξη μαθητών και γονέων, για όσο αυτό κρίνεται απαραίτητο. Επίσης, με την έναρξη διεξαγωγής των μαθημάτων θα προγραμματιστούν και ομαδικές συναντήσεις υποστήριξης μαθητών, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Παράλληλα, η ομάδα της Καθηγήτριας κας Χατζηχρήστου ολοκληρώνει σχετικό με τη διαχείριση κρίσεων υλικό, το οποίο θα λάβουν όλα τα σχολεία της Περιφέρειας.





Source link