Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λάρισα: Ε. Λιακούλη στην ΕΡΤ – «Μόνη ελπίδα η πρόταση Ν. Ανδρουλάκη, για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» της ΕΡΤ,με το δημοσιογράφο Δ.Κοτταρίδη, ήταν το Σάββατο η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Σε ζωντανή σύνδεση από τη Λάρισα, περιέγραψε τη βαριά δυσωδία που έχει καλύψει ακόμα και το κέντρο της πόλης, καθώς και την επικινδυνότητα της κατάστασης στη λίμνη της Κάρλας, που πλέον καταλαμβάνει την έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή της το 1960.

«Αλλού είναι τα ποτάμια, αλλού οι δρόμοι, κατεστραμμένοι οικισμοί, άνθρωποι εγκλωβισμένοι, άστεγοι με χαμένες περιουσίες, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο διαλυμένο, προβλήματα στους βιολογικούς καθαρισμούς και στη διαχείριση απορριμμάτων. Η τοπική οικονομική και κοινωνική ζωή έχει νεκρώσει, ο χρόνος έχει παγώσει», σημείωσε η Ε. Λιακούλη.

Επιπλέον, η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε πως «”Τα έχουν χαμένα”. Το “Επιτελικό” Κράτος κατέρρευσε, δεν υπάρχει πουθενά. Η Πολιτική Προστασία απέτυχε. Ακόμα και στην απομάκρυνση των κατοίκων, το 112 αλλού χτύπησε δύο ώρες μετά το γεγονός, αλλού 112 εστάλη μόνο στους μισούς κατοίκους ενός χωριού και όχι στους υπόλοιπους στο ίδιο χωριό. Διαπιστώνεται αμφιθυμία για την ασφάλεια της ποιότητας του νερού ανά περιοχή, δεν υπάρχει καν ένα κέντρο που να καταγράφει τώρα τις λοιμώξεις, δεν ξέρουμε πόσοι έχουν γαστρεντερίτιδα, ούτε πόσα νεκρά ζώα έχουν απομακρυνθεί. Δεν βλέπουμε οργανωμένη, κοινή και συντονισμένη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Χρειάζεται να υπάρξει συντονισμός».

Η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας ανέδειξε τη δέσμη προτάσεων που ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσίασε χθες βράδυ από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, όπως «η συγκρότηση ενός ανεξάρτητου Φορέα, μιας task force, που θα λειτουργήσει με ομάδες διοίκησης, θα συντονίσει και θα μπορέσει να αναπτύξει τάχιστα και με διαφάνεια ένα μοντέλο που θα ανταποκριθεί στις ανάγκες της παραγωγής, των επιχειρήσεων, των υποδομών, της απασχόλησης και του κοινωνικού ιστού. Μια task force που θα δρομολογήσει με ποιο χρονοδιάγραμμα και πως θα αποκατασταθούν οι υποδομές, πως θα υλοποιηθούν τα αναγκαία έργα, πως θα επιστρέψει η παραγωγή, πως η απασχόληση θα ανθίσει ξανά, πως τα νέα παιδιά δεν θα εγκαταλείψουν για πάντα τις πληγείσες περιοχές. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέπτυξε το σχέδιό μας για την Ελλάδα της ανθεκτικότητας και της δικαιοσύνης. Αυτό δεν είναι πολιτική θεωρία, αλλά συνδέεται με την πράξη, καθώς αποδείχθηκε πως η πατρίδα μας στερείται ανθεκτικότητας. Έχουμε μια ολοκληρωτική καταστροφή, χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για να αναταχθεί ο Τόπος μας».
«Εμείς οι Θεσσαλοί είμαστε δυνατοί, θα ξανασηκωθούμε όρθιοι», τόνισε η Ε. Λιακούλη, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση «σε όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, να αφήσουμε επιτέλους αυτά που μας χωρίζουν και αυτή τη στιγμή να ενωθούμε για να σώσουμε τη Θεσσαλία». Επισήμανε, επίσης, ότι «οι ευθύνες υπάρχουν και θεσμικά πράττουμε τα δέοντα για να αποδοθούν. Όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα, τη Δευτέρα συζητείται στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσα, ώστε να ξεκαθαρίσει ποιος ήταν υπεύθυνος για ποιο. Δυστυχώς, η 1η κίνηση της Κυβέρνησης ήταν να φέρει Τροπολογία με την οποία επιχειρεί να επαναλάβει μια πανομοιότυπη διαδικασία με όσα έπραξαν στον «Ιανό», την ίδια αδιαφανή διαδικασία, δηλαδή όσα απέτυχαν στην πράξη και δεν κατέστησαν ικανή τη Θεσσαλία να αντιμετωπίσει ούτε τα στοιχειώδη
».

Τέλος, στα ερωτήματα για τις εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με σεβασμό παρακολουθεί κάθε εσωκομματική διαδικασία κάθε άλλου κόμματος.





Source link