Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο Χάμιλτον πήρε θέση για τα ρατσιστικά σχόλια του Μάρκο προς τον Πέρεζ


 

Ο Βρετανός πιλότος δήλωσε πως είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως υπήρξε σιωπή από την Formula 1 αλλά και από τους επικεφαλής της Red Bull για τα «απαράδεκτα» σχόλια που έκανε πρόσφατα ο Χέλμουτ Μάρκο.

Ο 80χρονος σύμβουλος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Red Bull προκάλεσε σάλο μετά το Ιταλικό Grand Prix όταν την ευθύνη της κυμαινόμενης φόρμας του Σέρχιο Πέρεζ την έριξε στην εθνικότητά του. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Ξέρουμε ότι έχει προβλήματα στις κατατακτήριες, έχει διακυμάνσεις στη φόρμα. Είναι Νοτιοαμερικανός και δεν είναι τόσο απόλυτα συγκεντρωμένος στο κεφάλι του όσο ο Μαξ ή ο Σεμπάστιαν».

Εκτός από το γεγονός ότι το Μεξικό βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική, τα σχόλια του Χέλμουτ Μάρκο χαρακτηρίστηκαν από πολλούς ρατσιστικά, κάτι που τον οδήγησε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από το Μεξικανό οδηγό.

Παρ’ όλα αυτά ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος αγωνίζεται καθημερινά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για λιγότερες διακρίσεις στη F1, πιστεύει πως το να ζητάς συγνώμη δεν αρκεί. Ενδιαφέρον επίσης θεώρησε το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί καμία ενέργεια εναντίον του Μάρκο, όταν σε παρόμοιες περιπτώσεις, η Red Bull το έχει κάνει έναντι άλλων στο παρελθόν.

Ο 38χρονος οδηγός της Mercedes μίλησε στο “Sky Sports” για το συγκεκριμένο συμβάν και είπε: «Νομίζω ότι αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο ζητάς απλώς συγγνώμη και μετά είναι όλα εντάξει. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα. Οι ομάδες, όταν είχαν άτομα, ιδιαίτερα οδηγούς, που έκανα τέτοια σχόλια, συνήθως αφαιρούνταν ή τουλάχιστον έβγαζαν μια ανακοίνωση που έλεγε ότι δεν υποστηρίζουν αυτό το πράγμα. Είναι ενδιαφέρον λοιπόν που δεν το έχουν κάνει και τώρα αυτό».

Ο Χάμιλτον επίσης αναφέρθηκε στο συμβάν που είχε απασχολήσει το 2022 τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τον Γιούρι Βιπς ο οποίος απολύθηκε από την θέση του τρίτου οδηγού της Red Bull στην Formula 2, με αφορμή τα ρατσιστικά σχόλια που είχε κάνει σε ένα κανάλι κοινωνικής δικτύωσης.//ΦΚ



Source link