Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο Πέσιτς θα αποχωρήσει από την Εθνική Σερβίας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού


 

Μιλώντας για την ανάγκη δημιουργίας ενός αληθινού σερβικού πρωταθλήματος, ο 74χρονος ομοσπονδιακός προπονητής της Σερβίας ανέφερε ότι θα φύγει από την ομάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Αφού δεν προπονούσε κάποιο σύλλογο για έναν χρόνο, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς έγινε προπονητής της Εθνικής Σερβίας το 2021. Δύο χρόνια αργότερα την οδήγησε στο ασημένιο μετάλλιο στο MundoBasket.

Στα 74 του χρόνια, ο Πέσιτς έχει κερδίσει σχεδόν ό,τι μπορεί να κερδίσει ένας Ευρωπαίος προπονητής μπάσκετ. Έχει δύο χρυσά μετάλλια Ευρωμπάσκετ, ένα χρυσό, με τη Γιουγκοσλαβική ομάδα νέων το 1987, και ένα ασημένιο με την εθνική της Σερβίας στο Μουντομπάσκετ, καθώς έχει κατακτήσει και τη EuroLeague. Το 2024 θα είναι προπονητής εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Πέσιτς μίλησε για το σύστημα του πρωταθλήματος του σερβικού μπάσκετ και ζήτησε από τους Σέρβους να απαρνηθούν την Αδριατική Λίγκα και να δημιουργήσουν μία αντίστοιχη στη χώρα τους.

Μιλώντας για την κατάσταση αυτή, ο 74χρονος προπονητής δήλωσε πως δεν θα προπονεί πλέον την εθνική ομάδα της Σερβίας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

«Πρέπει να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για το πώς θέλουν να συνεχίσουν και πού θέλουν να αγωνίζονται. Μιλάω για το μέλλον. Γιατί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα έρθει άλλος προπονητής εδώ. Ε, μετά από αυτόν θα έρθουν άλλοι. Αυτό που έχουμε τώρα δεν είναι αρκετό για το μέλλον του μπάσκετ μας», ανέφερε ο Πέσιτς.//ΦΚ



Source link