Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο Πόνσε ήταν ένας ‘διάβολος’ όταν η Ένωση έμαθε πως να τον χειρίζεται


Η πρώτη σεζόν του Εζεκιέλ Πόνσε στην Ελλάδα με τη φανέλα της ΑΕΚ, αποτελεί την απόδειξη της ικανότητάς του στο σκοράρισμα αρκεί η ομάδα να ξέρει πως να τον αξιοποιεί.

Το καλοκαίρι του 2019, όταν αφίχθη στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, ο Αργεντινός επιθετικός Εζεκιέλ Πόνσε προερχόταν από δύο σεζόν στην Ευρώπη με λίγα γκολ στο ενεργητικό του. Σε 59 εμφανίσεις με τη Γρανάδα και τη Λιλ, είχε σκοράρει συνολικά 5 φορές, πολλοί τότε απόρησαν με την επιλογή όμως γρήγορα ο “Έσε” έσπευσε να παρουσιάσει μια άλλη πραγματικότητα για τον εαυτό του.

Σε ομάδα που έπαιζε για να σκοράρει και όχι για να αμυνθεί, με εκείνον να δεσπόζει στη γραμμή κρούσης και τον μηχανισμό γύρω του να λειτουργεί με απώτερο σκοπό να τον ”ταΐσει” σωστά εντός των αντίπαλων περιοχών, ο 21χρονος όταν ήρθε στην Αθήνα επιθετικός βρήκε δίχτυα 21 φορές σε 34 παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι πέτυχε γκολ σε 19 διαφορετικούς αγώνες καθώς οι φορές που σκόραρε από δύο τέρματα, ήταν μόλις δύο. Κοντολογίς, δεν περίμενε αντίπαλους σάκους του μποξ για να σκοράρει τρεις και τέσσερις φορές, τουναντίον είχε μια θαυμαστή συνέπεια στον συγκεκριμένο τομέα.

Κάτι που είναι επίσης αλήθεια ότι δεν επανέλαβε μετά το φευγιό του από την Ένωση ανάλογη σεζόν, έχοντας ως καλύτερή του εκείνη το 2021-22, όταν βρήκε δίχτυα 10 φορές σε 29 αγώνες με τη φανέλα της Σπαρτάκ Μόσχας.

Η διαφορά από τον Γκαρσία και το παιχνίδι που του αρέσει

Ο Πόνσε είναι πιο κλασικός φορ από τον Γκαρσία, ένα 9αρι περιοχής που όμως προσπαθεί να έχει συμμετοχή στο συνδυαστικό παιχνίδι εκτός αυτής. Δεν έχει την ικανότητα του Λιβάι στο ένας εναντίον ενός -ή στο ένας εναντίον πολλών όπως ο φορ από το Τρίντινταντ και Τομπάγκο- ακριβώς επειδή διδάχθηκε το ποδόσφαιρο παίζοντας μέσα στο αντίπαλο κουτί και όχι ως εξτρέμ, ενεργώντας στις πτέρυγες.

Τούτο συνιστά μια συνθήκη που η ΑΕΚ καλείται να διαβάσει σωστά προκειμένου να αποκομίσει και τα αντίστοιχα οφέλη. Ο Αργεντινός εξαρτάται περισσότερο από τους συμπαίκτες του και την τροφοδότησή του από εκείνους παρά είναι ο επιθετικός που θα δημιουργήσει φάσεις για τους άλλους ή και για τον ίδιο τον εαυτό του. Τη σεζόν της έκρηξής του στην Ελλάδα, η ομάδα τον έψαχνε για να της δώσει το γκολ και εκείνος ανταποκρινόταν.

Χαρακτηριστικός ήταν ο ”διαβολεμένος” μήνας (και κάτι) από τις 7 Ιανουαρίου έως τις 19 Φεβρουαρίου 2019. Στο διάστημα εκείνο πέτυχε 9 γκολ σε ισάριθμους αγώνες, σκοράροντας στους 8 από αυτούς καθώς δύο τέρματα πέτυχε μόλις απέναντι σε έναν αντίπαλο, στη νίκη με 0-4 επί των Ιωαννίνων στα Γιάννενα.

‘Οσον αφορά στα εγχώρια ντέρμπι, ο Αργεντινός στράικερ έχει σκοράρει δύο φορές, μία κόντρα στον ΠΑΟΚ (ισοφαρίζοντας σε 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ) και ανοίγοντας το σκορ στο ”Γεώργιος Καραϊσκάκης” κόντρα στον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι που ωστόσο είχε πολύ άσχημη τροπή για την Ένωση καθώς ηττήθηκε με 1-4, δεχόμενη όλα τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.



Source link