Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

‘Ο ΟΦΗ μεγαλώνει και θα μεγαλώσει περισσότερο’


Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη μεγάλη νίκη με τον ΠΑΟΚ, ο Βάλντας Νταμπράουσκας αποθέωσε τους παίκτες του ΟΦΗ, τονίζοντας ότι η ομάδα του μεγαλώνει.

Ο ΟΦΗ υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στο Γεντί Κουλέ για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League και κατάφερε να πάρει μία μεγάλη νίκη με πολύ όμορφο γκολ του Αμπάντα στο 90+7.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Βάλντας Νταμπράουσκας αποθέωσε τους παίκτες του, ενώ στάθηκε και στην ατμόσφαιρα που υπήρχε στο “Γεντί Κουλέ”.

Αρχικά ο κόουτς του ΟΦΗ τόνισε: “Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί ήταν μια δύσκολη εβδομάδα. Ακόμα και τώρα αυτό που λέω είναι ότι σήμερα πανηγυρίζουμε και γιορτάζουμε αλλά πως θα ήταν αν είχαμε διαφορετική εικόνα με τον Αστέρα; Πήραμε το μάθημα μας και η καλύτερη απόδειξη είναι η απόδοση μας στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Το πλάνο που είχαμε εκπονήσει ήταν πολύ δύσκολο και οι παίκτες το εκτέλεσαν με πολύ μεγάλη προσοχή και αν θυμάμαι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε πολλές ευκαιρίες ή όσες έκανε ήταν με την βοήθεια του διαιτητή. Τα εύσημα ανήκουν στους ποδοσφαιριστές μας, μπορεί να χάσεις ένα παιχνίδι όμως το σημαντικότερο είναι μέσα στο γήπεδο να δείχνεις την μεγαλύτερη προσπάθεια”.

Για την δήλωση του ότι το “Γεντί Κουλέ” να γίνει φρούριο: “Είναι το απόλυτο καθήκον μας και είχα πει ότι θα αλλάζαμε τις εκτός έδρας νίκες με τις εντός. Η ενέργεια που βγαίνει από αυτό το γήπεδο δίνει φτερά στους παίκτες, δεν μπορώ να την περιγράψω. Αν μιλάμε για αυτό το γήπεδο, δίνει μεγαλύτερη πίστη στους παίκτες γιατί οι δύο νίκες που κάναμε έγιναν στο τέλος του αγώνα και απέναντι σε αντιπάλους που είχαν ευρωπαϊκά παιχνίδια”.

Για τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ των αγώνων με Άρη, ΠΑΟΚ: “Και οι δύο είναι πολύ καλές ομάδες. Ειδικά αν έβλεπες τα τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ, είναι τρομακτικό γιατί έδειχνε να βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα.

Μια ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, την ταχύτητα και νομίζω ότι σήμερα ήμασταν διαφορετικοί, με διαφορετικό πλάνο από το παιχνίδι με τον Άρη, ήταν διαφορετικά παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ έβγαινε στην επίθεση από τα πλάγια, εκεί μεταφέραμε το βάρος, δεν επιτρέψαμε να περάσουν μπάλες στην άμυνα και την πλάτη της. Οι παίκτες εκτέλεσαν το αμυντικό πλάνο σχεδόν τέλεια.

Αυτό έγινε γιατί αφήσαμε το πρέσινγκ που θέλουμε να κάνουμε το σπίτι μας, γιατί ένας παίκτης παραπάνω στα χαφ είναι λιγότερος από την επίθεση. Στο επιθετικό κομμάτι, στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πολύ καλές ευκαιρίες που δεν τις αξιοποιήσαμε και πιστεύω ότι με καλύτερη εκτέλεση θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει. Στο επιθετικό κομμάτι είχαμε πολύ καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως στην πλευρά του Τοράρινσον είχαμε στιγμές και συγκέντρωση.

Πρέπει να πω και ν’ αναφέρω τους Ντίκο, Αμπάντα, Τοράλ και γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν και πως θα εκτελέσουν αυτά που ήθελα. Έχω την επιλογή να μπαίνουν ως αλλαγή τέτοιοι παίκτες όπως αυτοί”.

Για την τοποθέτηση του Αμπάντα στην θέση του αμυντικού χαφ: “Τα παιχνίδια πρέπει να βρίσκεις λύση και ήταν επιλογή ενός από τους βοηθούς μου και έπειτα από συζήτηση αποφασίσαμε να το κάνουμε.

Πιστεύω ότι όποιον έπρεπε να βάλουμε σε αυτήν την θέση, δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε στην κατοχή του ΠΑΟΚ, οπότε θέλαμε έναν παίκτη με αντοχή που θα βοηθήσει περισσότερο όπως και να διαθέτει την ταχύτητα ώστε να επιτεθεί στην αριστερή πλευρά του όπως και συνέβη στην φάση του γκολ”.

Για την διακοπή του πρωταθλήματος: “Μετά τις λίγες ημέρες διακοπών θα επιστρέψουμε, θα παίξουμε ένα φιλικό παιχνίδι με τα Χανιά στο “Γεντί Κουλέ” και πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα ώστε ν’ αναβαθμιστούν τα πάντα, τακτικά, το build up, πρέπει να βελτιώσουμε πάρα πολλά. Πρέπει να δουλέψουμε στα πάντα που αφορούν μια ομάδα και έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο για να γίνουμε αυτό που θέλουμε να γίνουμε”.

Για το ότι ο ΟΦΗ κέρδισε ακόμα ένα παιχνίδι στις καθυστερήσεις: “Κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες χάνεις. Ουσιαστικά η συγκέντρωση, η προσπάθεια και το υλικό που έχεις στον πάγκο όπου όπως είδαμε έκανε την διαφορά. Είναι ένα πολύ σκληρό πρωτάθλημα, έχει δρόμο ακόμα και δείτε με ποιους αντιπάλους έχει παίξει ο ΠΑΟΚ και εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα.

Το γεγονός ότι κερδίσαμε τα παιχνίδια στα τελευταία λεπτά δείχνει τη νοοτροπία των παικτών, θα σας υπενθυμίσω τι έλεγα πέρυσι όταν είχαμε το δοκάρι στην Τούμπα ή ότι δεχτήκαμε το γκολ στην Λεωφόρο πως θα μεγαλώσουμε και όταν είμαστε έτοιμοι θα το κάνουμε.

Είναι θετικό, η ομάδα έχει μεγαλώσει, θα μεγαλώσει και άλλο και ένα παράδειγμα είναι ότι πέρυσι η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι ενώ φέτος πήγε γκολ”.



Source link