Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε τραυματισμένους ουκρανούς στρατιώτες που νοσηλεύονται στη Νέα Υόρκη

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε χθες Δευτέρα τραυματισμένους ουκρανούς στρατιώτες που νοσηλεύονται στη Νέα Υόρκη, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη ομιλία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Στην πρώτη του επίσκεψη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, ο Ζελένσκι θα εκφωνήσει σήμερα ομιλία ενώπιον των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στην 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά την άφιξη του στη Νέα Υόρκη, ο Ζελένσκι μετέβη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Στάτεν Άιλαντ, όπου νοσηλεύονται ουκρανοί στρατιώτες που ακρωτηριάστηκαν στον πόλεμο.

«Απευθείας από το αεροδρόμιο, πάω στους μαχητές μας που νοσηλεύονται για θεραπεία και αποκατάσταση στις ΗΠΑ. Προέχει η υποστήριξη του λαού μας και η ευγνωμοσύνη προς όσους βοηθούν την Ουκρανία και τους Ουκρανούς. Έρχονται σημαντικές και πολυάσχολες ημέρες. Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η σύνοδος για την επανεξέταση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σημαντικές διμερείς επαφές έχουν ήδη προγραμματιστεί», έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον όπου θα συναντήσει τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν και μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, ενώ αναμένεται να έχει συνομιλίες με αξιωματούχους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και επιχειρηματίες.





Source link