Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ουκρανία: Περαιτέρω ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ζητά ο στρατηγός Ζαλούζνι

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, ο στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Ukrainian Presidential Press Service via Reuters), αναφέρει ότι οι συγκρούσεις με τους ρώσους εισβολείς εξελίσσονται σε «πόλεμο φθοράς» ο οποίος, προειδοποίησε, θα μπορούσε να ευνοήσει τη Μόσχα και να της επιτρέψει να ανασυγκροτήσει τη στρατιωτική της δύναμη.

«Οι ένοπλες δυνάμεις χρειάζονται προηγμένες στρατιωτικές δυνατότητες»

Σε άρθρο του στον Economist, ο στρατηγός Ζαλούζνι υπογραμμίζει πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χρειάζονται ενίσχυση με προηγμένα συστήματα ώστε να αντεπεξέλθουν σε αυτήν τη νέα φάση του πολέμου ο οποίος συνεχίζεται για 21ο μήνα.

«Ο βασικός εξοπλισμός, όπως πύραυλοι και οβίδες, παραμένει αναγκαίος. Αλλά οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας χρειάζονται προηγμένες στρατιωτικές δυνατότητες και τεχνολογίες ώστε να ξεφύγουν από έναν τέτοιο πόλεμο. Η πιο σημαντική είναι η αεροπορική δύναμη», δηλώνει.

Το Κίεβο ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι η Ρωσία βομβάρδισε τις τελευταίες 24 ώρες περισσότερες από 100 τοποθεσίες, τον μεγαλύτερο αριθμό σε μία μόνο επίθεση από την αρχή της χρονιάς.

Αφότου εξαπέλυσαν την επίθεσή τους το Φεβρουάριο του 2022, οι ρωσικές δυνάμεις έριξαν εκατομμύρια οβίδες πυροβολικού στις πόλεις και τα χωριά της Ουκρανίας που βρίσκονται κοντά στις γραμμές του μετώπου, μετατρέποντας ορισμένα απ’ αυτά σε ερείπια.

Περιορισμένες επιτυχίες

Πέντε μήνες από την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης, οι επιτυχίες του ουκρανικού στρατού απέναντι στις καλά οχυρωμένες ρωσικές δυνάμεις είναι περιορισμένες και η έλευση του χειμώνα αναμένεται να επιβραδύνει την εκστρατεία του Κιέβου για την απελευθέρωση κατεχόμενων εδαφών.

Παράλληλα το Κίεβο φοβάται πως η Μόσχα θα εξαπολύσει νέο μπαράζ αεροπορικών επιθέσεων με στόχο τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.



Source link