Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

«Οι Σουηδοί πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση» – Φόβοι για νέες επιθέσεις

Κάλεσμα στους Σουηδούς που διαμένουν σε χώρες του εξωτερικού έκανε η σουηδική κυβέρνηση, προκειμένου να είναι προσεκτικοί μετά τη δολοφονία δύο Σουηδών από ένοπλο στις Βρυξέλλες.

«Η κατάσταση της απειλής εναντίον της Σουηδίας και των σουηδικών συμφερόντων στο εξωτερικό ήταν ήδη αυξημένη» αναφέρει η κυβέρνηση της Σουηδίας.

«Εξαιτίας της δολοφονίας δύο Σουηδών στις Βρυξέλλες (…) οι Σουηδοί στο εξωτερικό καλούνται να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή και επαγρύπνηση και να ακολουθούν τις συστάσεις των τοπικών αρχών» συμπληρώνει η κυβέρνηση στο μήνυμά της.

Τι φοβούνται

Η σουηδική κυβέρνηση φοβάται ότι το γεγονός που έστρεψε τον δράστη -που δήλωνε μέλος του Ισλαμικού Κράτους- εναντίον των Σουηδών, που βρέθηκαν στη βελγική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση των δύο χωρών για τα προκριματικά του EURO 2024, ήταν το κάψιμο του Κορανίου στη Στοκχόλμη.

Αν και η αναμέτρηση δεν θεωρήθηκε επικίνδυνη σε σχέση με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, κανείς δεν σκέφτηκε ότι το κάψιμο του Κορανίου τον περασμένο Ιούνιο θα «όπλιζε» το χέρι του δράστη, που όπως φαίνεται περίμενε την παρουσία των Σουηδών φιλάθλων για να δράσει.

Έτσι, η σουηδική κυβέρνηση εκτιμά ότι οι κάτοικοι του εξωτερικού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο άμεσο μέλλον, υπό το φόβο νέων πράξεων εκδίκησης εναντίον Σουηδών.

Ενός λεπτού σιγή στο Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο τήρησαν σήμερα ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των δύο Σουηδών που δολοφονήθηκαν χθες, Δευτέρα, από ένοπλο που ισχυρίστηκε ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους στις Βρυξέλλες.

«Εξ ονόματος του ευρωκοινοβουλίου εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ο τρόμος και ο εξτρεμισμός δεν μπορούν να παρεισφρήσουν στις κοινωνίες μας. Έχουμε το δικαίωμα να αισθανόμαστε ασφάλεια και να ζούμε με ασφάλεια. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο μίσος να κερδίσει», δήλωσε η πρόεδρος του Σώματος, Ρομπέρτα Μέτσολα.



Source link