Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ισραήλ: Ιατρεία σε λιμάνια και αεροδρόμια έστησε η Κύπρος για υποδοχή τραυματιών

Ετοιμη για κάθε ενδεχόμενο είναι η Κύπρος καθώς ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας έχει προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες σε δημιουργία νέων ιατρείων στα λιμάνια και στο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης αλλά και σε ενίσχυση των ιατρείων πρώτων βοηθειών που ήδη λειτουργούσαν στα δύο αεροδρόμια προκειμένου να μπορέσει ν’ ανταποκριθεί, εάν αυτό χρειαστεί, και να περιθάλψει τραυματίες από το Ισραήλ.

«Ακολουθώντας τον εθνικό σχεδιασμό «Εστία», ο ΟΚΥπΥ έχει δημιουργήσει και λειτουργήσει ιατρεία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλα τα λιμάνια και αεροδρόμια», ανέφερε στο philenews (απ’ όπου και η φωτογραφία, επάνω) ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Χαράλαμπος Χαριλάου.

Ετοιμοι για υποδοχή τραυματιών στα δημόσια νοσοκομεία

Και πρόσθεσε ότι «τα ιατρεία που λειτουργούσαν στα αεροδρόμια ενισχύθηκαν και με προσωπικό και με εξοπλισμούς ενώ λειτούργησαν τώρα και στελεχώθηκαν κατάλληλα και ιατρεία στα λιμάνια αλλά και στο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης».

Τα ιατρεία αυτά, έχουν στελεχωθεί «και με γιατρούς και με νοσηλευτές και είμαστε έτοιμοι, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη για να υποδεχθούμε τραυματίες, ν’ ανταποκριθούμε και να περιθάλψουμε τους ανθρώπους που θα μας χρειάζονται».

Ταυτόχρονα με τα ιατρεία που έχουν λειτουργήσει, ο ΟΚΥπΥ, «είναι έτοιμος και για να υποδεχθεί τραυματίες στα δημόσια νοσοκομεία.

Και σχέδιο αναβολής χειρουργείων

»Υπάρχει σχέδιο δράσης για αναβολή, για παράδειγμα, όλων των ψυχρών χειρουργείων, ώστε να δοθεί προτεραιότητα στους τραυματίες ή για μεταφορά των ασθενών μας, οι οποίοι θα είναι δυνατόν να μεταφερθούν, σε άλλες δομές».

Ως ΟΚΥπΥ, «έχουμε κάνει την προετοιμασία μας και εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη θα ανταποκριθούμε».



Source link