Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Οι αλλαγές που… έρχονται στο Champions League


 

Εντελώς διαφορετική θα είναι η μορφή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από αυτή που… έχουμε συνηθίσει έως σήμερα. Πρεμιέρα την Τρίτη (19/9) για την φάση των ομίλων, που θα διεξαχθεί για τελευταία φορά με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε.

To τελευταίο Champions League με την… αμετάβλητη μορφή από τη σεζόν 2003-04 κάνει πρεμιέρα την Τρίτη (19/9). Για τελευταία φορά, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα διεξαχθεί με τον τρόπο που γνωρίζουμε. Από την επόμενη σεζόν, όλα θα είναι διαφορετικά. Τώρα, η διοργάνωση διεξάγεται με 32 ομάδες που χωρίζονται σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων, με έξι αγώνες. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλων, φτάνουν στους “16”, όπου από εκεί ξεκινούν τα διπλά ματς, για τους “8”, τους “4” αλλά και τον μεγάλο τελικό.

Από τη σεζόν 2024-25 οι ομάδες θα αυξηθούν σε 36 και θα συμμετάσχουν σε ένα πρωτάθλημα, με οκτώ αγώνες πριν τα πλέι οφ. Αναμένεται να είναι ένα επαναστατικό τουρνουά που σχεδιάστηκε από την UEFA για να τονώσει το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού και να… απαντήσει στην ευρωπαϊκή Super League. 

«Aυξάνονται στις 36 από 32 οι ομάδες»

Οι τέσσερεις επιπλέον ομάδες, θα έρχονται από τις χώρες με την υψηλότερη βαθμολογία στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις την προηγούμενη σεζόν. Δηλαδή θα μπορούσε να ανοίξει μια επιπλέον 5η θέση στην Αγγλία, αλλά και στην Ολλανδία. Μια επιπλέον πέμπτη θέση θα μπορούσε να διεκδικεί και η Γαλλία, ενώ η τέταρτη ομάδα θα έρχεται από τα προκριματικά των πρωταθλητών των χωρών που δεν έχουν εγγυημένη θέση στο Champions League, όπου θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα.

«Οι αλλαγές στο… ημερολόγιο»

Κάθε ομάδα θα παίξει με οκτώ διαφορετικούς αντιπάλους, δηλαδή τέσσερις αγώνες εντός και τέσσερις εκτός, με τα αποτελέσματα των οποίων να διαμορφώνουν μια ενιαία κατάταξη. Οι πρώτοι οκτώ θα προκρίνονται απευθείας στην επόμενη φάση, με τους συλλόγους από την 9η έως την 24η θέση, να δίνουν διπλούς αγώνες πλέι οφ, για να διεκδικήσουν τα 8 εισιτήρια που απομένουν και να μπουν στη φάση των “16”, με το σύστημα να συνεχίζεται ακριβώς ως έχει.

Οι αγώνες θα διεξάγονται μεσοβδόμαδα, δηλαδή τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ κάθε διοργάνωση θα έχει μια ολόκληρη εβδομάδα δική της. Δηλαδή μια εβδομάδα στο πρώτο μισό της σεζόν θα είναι αφιερωμένη μόνο στο Champions League, ενώ αντίστοιχα από μια θα έχει και το Europa League αλλά και το Conference.

«H κάτοχος του Europa League… μένει εκτός»

Ακόμη μια μεγάλη αλλαγή είναι ο… αποκλεισμός της νικήτριας του Europa League. Αν η πρωταθλήτρια του θεσμού, δεν καταφέρει να πάρει την πρόκριση μέσω της θέσης της στο πρωτάθλημα της χώρας της, μένει εκτός από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στο Europa League αλλά και στο Conference League. Aυτή τη στιγμή και στις δύο διοργανώσεις συμμετέχουν 32 ομάδες, οι οποίες θα αυξηθούν στις 36. Η μορφή του Europa είναι πανομοιότυπη με αυτή τoυ Champions League, με τη διαφορά ότι οι αποκλεισμένες ομάδες θα έχουν την επιλογή να περάσουν στo Conference.//Μ

 



Source link