Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Γκαλτιέ: «Θέλω να επιστρέψω» – www.ertsports.gr


 

Για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν, στις 5 του περασμένου Ιουλίου, ο έμπειρος προπονητής αποφάσισε να μιλήσει σε σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο “Canal+” και μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής (17/9) στο πλαίσιο του προγράμματος “Canal Football Club”.

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ τοποθετήθηκε σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για ρατσιστική συμπεριφορά, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω μιλήσει στο παρελθόν, γιατί ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, έγινε τόσο μεγάλο στα ΜΜΕ. Είναι πολύ δύσκολο να το αντέξεις, ειδικά όταν είναι άδικο. Πήρα το φταίξιμο, αλλά τώρα είμαι πολύ μαχητικός».

Η υπόθεση ξέσπασε μετά από ένα email που αποκαλύφθηκε στις 11 Απριλίου από τον δημοσιογράφο, Ρομέν Μολινά και την “RMC Sport”. Σε αυτό το μέιλ, που εστάλη στον Ντέιβ Μπρέιλσφορντ, αθλητικό επικεφαλής στην “Ineos”, που είναι βασικός μέτοχος της Νις και στον Ζουλιέν Φουρνιέ, τότε διευθυντή ποδοσφαίρου του γαλλικού συλλόγου, υπάρχουν ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Γκαλτιέ στο πλαίσιο δημιουργίας της ομάδας την σεζόν 2021-22.

Μια προκαταρκτική έρευνα για το θέμα, άρχισε στα μέσα Απριλίου για υποψίες για «διάκριση λόγω εικαζόμενης φυλής ή πίστης σε θρησκεία». Στην συνέντευξή του, ο Γκαλτιέ αρνήθηκε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού από την πλευρά του: «Είναι ψευδές, απολύτως ψευδές. Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου με ξέρουν, οι παίκτες με ξέρουν, οι προπονητές με ξέρουν, όλοι ξέρουν ποιος είμαι. Θα τα εξηγήσω στην ακροαματική διαδικασία», που θα γίνει ενώπιον του Κακουργιοδικείου της Νίκαιας, στις 15 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά στην θητεία του στους πρωταθλητές Γαλλίας, ο έμπειρος προπονητής, είπε: «Έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Διασκέδασα προπονώντας αυτή την ομάδα. Είμαι υπερήφανος για ένα πράγμα, την κατάκτηση αυτού του 11ου τίτλου πρωταθλητή Γαλλίας».

Τέλος, αναφερόμενος στο επαγγελματικό του μέλλον, πρόσθεσε: «Με καθησύχασε το γεγονός ότι κάποιοι σύλλογοι επικοινώνησαν μαζί μου. Η θέση μου είναι στον πάγκο και όχι μπροστά στην τηλεόραση να παρακολουθώ αγώνες. Θα μπορούσα να είχα ξαναρχίσει γρήγορα; Ναι αλλά δεν το ήθελα. Χρειαζόμουν να ηρεμήσω και να αναλύσω τα δεδομένα. Αλλά βλέπω ότι μετά από δυόμισι, τρεις μήνες, ότι θέλω να επιστρέψω. Είμαι νέος και είμαι σε καλή κατάσταση. Έχω το δικαίωμα να ονειρεύομαι».//Λ.



Source link