Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ν. Παπαπέτρος: Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τον Α. Μπέο

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΣ-3-2-e1681299718864


Να αναλάβει τις ευθύνες του «για τις ανοίκειες συμπεριφορές του δημάρχου Βόλου», καλεί το πολιτικό προσωπικό της Μαγνησίας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κ. Νίκος Παπαπέτρος, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Αχ. Μπέου, με τις οποίες επιτέθηκε φραστικά κατά δημοσιογράφων και προέτρεψε τους πολίτες «να τους φτύνουν».

Ο κ. Παπαπέτρος αποδίδει ευθύνες στους εκπροσώπους όλων των κομμάτων – ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ- «για την ανοχή απέναντι στις ύβρεις, τους προπηλακισμούς και τις απειλές του Αχ. Μπέου», επισημαίνοντας ότι τον κατέστησαν «θεριό» και όπως υποστηρίζει- «… άρχισαν να τον φοβούνται γιατί πλέον διαπιστώνουν ότι υπάρχει κίνδυνος να «φάει» και τους ίδιους».

Η δήλωση του κ. Παπαπέτρου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο Μπέης δεν ήρθε μόνος του στον τόπο μας. Κάποιοι τον έφεραν, όχι βέβαια για το καλό μας, ούτε για να στηρίξει τα συμφέροντα του Βολιώτικου λαού, αθλητικά ή πολιτικά, αλλά ως ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση της λαϊκής αντίδρασης… Στη συνέχεια τον επέβαλαν για να εξυπηρετούνται τα μικροσυμφέροντά τους στην περιοχή, τα πολιτικά, αλλά και τα άλλα. Ξεχνώντας ίσως όμως, ή και αδιαφορώντας για το γεγονός, ότι η εξυπηρέτηση αυτή είναι πάντα αμφίδρομη… Όλοι αυτοί λοιπόν που τον έφεραν, τον επέβαλαν και τώρα τον στηρίζουν είτε φανερά είτε υπόγεια, έχουν και ευθύνες και ονοματεπώνυμο. Είναι οι τοπικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας – όχι βέβαια οι ψηφοφόροι του κόμματος -… Η πολιτική και οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ, όταν δεν έβρισκαν στέγη στον φυσικό τους χώρο θεωρούσαν ότι επέκταση αυτού ήταν το Δημαρχείο του Βόλου και έστρεφαν τις βλέψεις τους προς τα εκεί… Οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, που αλληθώριζαν και ανέχονταν τέτοιου είδους λαϊκισμούς, υποθέτοντας ή και προσβλέποντας ότι κάποια στιγμή θα αποτελέσουν λαϊκή έκφραση… Όλοι αυτοί που στην αρχή τον εξώθησαν να υβρίζει πολιτικούς και όχι μόνο αντιπάλους, υποθέτοντας ότι θα έμενε μέχρις εκεί… Και τώρα, προτρέπει τους πολίτες να προβαίνουν και σε πράξεις, όπως ρίψεις γιαουρτιών και αβγών. Κατά δικαίων και αδίκων. Με πρώτους άδικους φυσικά κατά τον ίδιο τους δημοσιογράφους… Όταν ταΐζεις ένα θεριό στο τέλος υπάρχει κίνδυνος να σε φάει και σένα. Αν και ο Μπέης μας θεριό δεν είναι… Καιρός να τελειώνουμε με Μπέηδες, Βασιλιάδες, θεριά και παραμύθια. Και ας αναλάβουν κάποιοι, που θέλουν να έχουν τις ευθύνες του τόπου στα χέρια τους, τις δικές τους ευθύνες».

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής στη Μαγνησία

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας με αφορμή τα όσα είπε σε χθεσινή του συνέντευξη ο δήμαρχος Βόλου, εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει μεταξύ άλλων:

«… Η χθεσινή πρόσκληση – πρόκληση του (σ.σ. Α. Μπέου) για χλευασμό τοπικών δημοσιογράφων για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν ξεπέρασε καθόλου τα όριά του, γιατί όπως φαίνεται “το βαρέλι στο οποίο χώνεται  η πόλη του Βόλου, δεν έχει πάτο”. Δεν εκπλαγήκαμε καθόλου, όλα τα περιμένουμε. Αν λοιπόν διαπιστώνεται ότι κάποιος-α δημοσιογράφος δεν ασκεί σωστά το λειτούργημά του, αυτό αντιμετωπίζεται μέσα από καταγγελία στην ΕΣΗΕΑ και σε άλλους δημοκρατικούς θεσμούς. Δεν καλούμε τους πολίτες, ως όχλο, να φτύνουν, να πετάνε γιαούρτια και αυγά σε όποιον δεν υπηρετεί το αφήγημά μας κ. Δήμαρχε! Εδώ και δύο μήνες ο Δήμαρχος κάνει τον Βόλο καθημερινό θέμα στα πανελλαδικά ΜΜΕ με τις συμπεριφορές του… Δεν είναι όλα ρόδινα στην πόλη του Βόλου και στη περιοχή της Μαγνησίας. Και καλύπτοντας τις ατέλειες μας δεν πρόκειται καλλωπίσουμε τα προβλήματα… Παίζει εξαιρετικά τον ρόλο του νεοεκλεγέντος ώστε να αποφεύγει τις ευθύνες του στα μάτια των πολιτών. Το αντιπλημμυρικό έργο στο Περιφερειακό, έπρεπε να το έχει τελειώσει ο ίδιος ή να έχει πιέσει ουσιαστικά για την επίλυση του προβλήματος.  To ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες δηλώσεις και πρακτικές, που είναι βέβαιο ότι θα μετατρέψουν την κοινωνία σε ζούγκλα, ενώ παράλληλα προειδοποιεί και καθιστά τον δήμαρχο Βόλου υπεύθυνο για οποιαδήποτε βιοπραγία συμβεί σε βάρος δημοσιογράφου, όπως αναφέρει και η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας σε ανακοίνωση της. Καλεί παράλληλα την ΕΣΗΕΑ να ελέγχει τα μέλη της για τη στάση τους ανάλογα με τα οικονομικά τους συμφέροντα, ώστε να διασφαλίζεται ο πραγματικά ανεξάρτητος ρόλος της δημοσιογραφίας, σε κάθε περίπτωση… Τέλος, επιβεβαιώνεται η άποψή μας ότι το ΠΑΣΟΚ στον Βόλο δεν θα μπορούσε ΠΟΤΕ να συμβαδίσει με τον σκοταδισμό του κου. Μπέου…Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας καλεί τους πολίτες του Βόλου να τιμήσουν τη δημοκρατική ιστορία της πόλης».

www.ertnews.gr



Source link