Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

«Νύχτα στάσου» με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο – Αφιέρωμα στον Γιάννη Παπαϊωάννου

Τα ωραιότερα τραγούδια του Γιάννη Παπαϊωάννου, ενός από τους αυθεντικότερους δημιουργούς του λαϊκού και του ρεμπέτικου, παρουσιάζει η νέα μουσική εκπομπή «Νύχτα στάσου», που μεταδίδεται το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, στις 21:00, από την ΕΡΤ1.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος μιλάνε για τη ζωή του σπουδαίου συνθέτη-στιχουργού, ερμηνευτή και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και αναδεικνύουν το έργο του, μαζί με την κόρη του, Χρύσα Παπαϊωάννου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Μαργαρίτης και η Σοφία Παπάζογλου ερμηνεύουν μοναδικά πασίγνωστα διαχρονικά τραγούδια του δημιουργού, όπως «Σβήσε το φως να κοιμηθούμε», «Πριν το χάραμα», «Άνοιξε γιατί δεν αντέχω», «Δεν θέλω το κακό σου», «Εσύ θα μετανιώσεις», «Τι τα θέλεις τα λεφτά» και «Πέντε Έλληνες στον Άδη».

Μαζί τους στο πλατό, η Λίνα Νικολακοπούλου σκιαγραφεί τον «δικό» της Γιάννη Παπαϊωάννου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημιουργική πορεία του συνθέτη ξετυλίγεται από την πρώτη μεγάλη του επιτυχία, το τραγούδι «Φαληριώτισσα» (1937) μέχρι τον αδόκητο χαμό του, στις 3 Αυγούστου του 1972.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, θαυμαστής και θαμώνας στα στέκια όπου εμφανιζόταν, αλλά και ο Χρήστος Νικολόπουλος, ομότεχνος και συνεργάτης του, καταθέτουν τις προσωπικές τους ιστορίες για τον Γιάννη Παπαϊωάννου.

Η προσωπικότητα του «μπαρμπα-Γιάννη» φωτίζεται μέσα από τις ιστορίες των τραγουδιών του, που παραδίδει ο ιστορικός ερευνητής της εκπομπής Κώστας Μπαλαχούτης, αλλά και από τις γλαφυρές διηγήσεις περιστατικών που έζησαν δίπλα του οι καλεσμένοι της εκπομπής.

Στην παρέα της εκπομπής, η πρωταγωνίστρια της σειράς της ΕΡΤ «3ος όροφος» Λυδία Φωτοπούλου, ο συγγραφέας, τραγουδοποιός και ηθοποιός Γιωργής Τσουρής, οι ηθοποιοί Ανδρέας Ζήκουλης, Δημήτρης Μαζιώτης, Κώστας Πιπερίδης και ο μουσικός σολίστ του μπουζουκιού και στενός φίλος της οικογένειας Παπαϊωάννου, Γρηγόρης Βασίλας.



Source link