Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μπορντό: «Κάποιες σαρδέλες μύριζαν αλλά τις υπόλοιπες τις σέρβιρα» – Όσα δήλωσε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου

Σε αποκαλυπτικές δηλώσεις προέβη ο υπεύθυνος του Tchin Tchin wine bar στο Μπορντό της Γαλλίας, όπου μία 32χρονη Ελληνίδα έχασε τη ζωή της μετά από γεύμα στο γαλλικό εστιατόριο.

Υπενθυμίζεται πως η νεαρή γυναίκα νόσησε με αλλαντίαση αφού είχε καταναλώσει σαρδέλες.

«Κάποιες σαρδέλες μύριζαν…»

Τουλάχιστον 10 ακόμα άτομα φέρονται να έχουν δηλητηριαστεί

Ο ιδιοκτήτης του Tchin Tchin wine bar παραδέχτηκε, σύμφωνα με τη Le Parisien, ότι αναγκάστηκε να πετάξει κάποιες σαρδέλες επειδή μύριζαν.

«Κάποιες σαρδέλες μύριζαν αλλά οι υπόλοιπες φαίνονταν καλές για να σερβιριστούν στους πελάτες. Είμαι συντετριμμένος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μαζί με την 32χρονη γευμάτιζαν ο σύζυγος και πατέρας της, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον δέκα ακόμα άτομα να έχουν δηλητηριαστεί.

Αυτή τη στιγμή το εστιατόριο παραμένει κλειστό, ενώ αναλύσεις που διενεργήθηκαν από την αρμόδια Αρχή διαπίστωσαν «πραγματική έλλειψη ελέγχου της διαδικασίας συντήρησης» των κονσερβοποιημένων προϊόντων.

Κίνδυνος ποινικής δίωξης

Εάν και μέχρι στιγμής, δεν έχει υποβληθεί καταγγελία και δεν έχει ξεκινήσει νομική έρευνα, ο εστιάτορας κινδυνεύει να διωχθεί ποινικά. «Εάν διαπιστωθεί ότι δεν τηρήθηκαν οι κανόνες για τη συντήρηση των τροφίμων και ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της παρέμβασης στα εν λόγω τρόφιμα και της ζημίας που προκλήθηκε στα θύματα, η εισαγγελία θα μπορεί να ασκήσει δίωξη για ακούσιες επιθέσεις κατά της ζωής» εξηγεί η δικηγόρος Anna Caresche, μιλώντας στη γαλλική ιστοσελίδα.

Σε αυτήν την περίπτωση, τα δικαστήρια θα μπορούσαν να ασκήσουν δίωξη στον εστιάτορα για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» ή/και «σωματικές βλάβες από αμέλεια». Ο εστιάτορας θα βρεθεί αντιμέτωπος σε αυτή την περίπτωση, με ποινή φυλάκισης έως και τρία έτη και πρόστιμο 45.000 ευρώ. Σε περίπτωση «εκ προθέσεως παραβίασης», η ποινή αυτή μπορεί να είναι έως και πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 75.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του sudouest.fr, η νεαρή Ελληνίδα που έκανε διακοπές στο Μπορντό, πήγε στο νοσοκομείο στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής με δυσκολία στην κατάποση και βραχνάδα. Οι γιατροί διέγνωσαν λαρυγγίτιδα και της έδωσαν εξιτήριο.

Η γυναίκα επέστρεψε στο Παρίσι με τον σύντροφό της αλλά την Κυριακή και ενώ τα συμπτώματα επέμεναν ξαναπήγε στα επείγοντα του νοσοκομείου Begin. Έμεινε για παρακολούθηση μέχρι αργά το πρωί της Δευτέρας όταν και πάλι πήρε εξιτήριο χωρίς και πάλι να έχει διαγνωστεί με αλλαντίαση. Πέθανε στο σπίτι της την επόμενη ημέρα.



Source link