Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μπάιντεν: Θα ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων που δεν προβλέπει βοήθεια στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Leah Millis) έχει αποφασίσει ν’ ασκήσει βέτο σε νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που προβλέπει τη χορήγηση βοήθειας στο Ισραήλ – αλλά όχι στην Ουκρανία – και ως αντιστάθισμα περικοπές στον προϋπολογισμό της ομοσπονδιακής εφορίας, σε περίπτωση που εγκριθεί κι από τα δύο σώματα του Κογκρέσου, κατέστησε σαφές χθες Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

«Σε αντίθεση με το πακέτο του προέδρου για την εθνική ασφάλεια, το νομοσχέδιο αυτό δεν παρέχει καμιά βοήθεια στην Ουκρανία. Αυτή είναι επείγουσα χρεία», τόνισε η υπηρεσία διαχείρισης και προϋπολογισμού (OMB) της αμερικανικής προεδρίας.

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής θέλει περισσότερη λογοδοσία για τα χρήματα που έχουν σταλεί στο Κίεβο

Σε μία από τις πρώτες σημαντικές πολιτικές ενέργειες υπό τον νέο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, οι Ρεπουμπλικάνοι παρουσίασαν στο Σώμα ένα ανεξάρτητο συμπληρωματικό νομοσχέδιο δαπανών μόνο για το Τελ Αβίβ, παρά το αίτημα του Τζο Μπάιντεν για πακέτο 106 δισ. δολαρίων που θα περιλαμβάνει βοήθεια για το Ισραήλ, την Ουκρανία και την ασφάλεια των συνόρων.

Ο Τζόνσον, ο οποίος ψήφισε κατά της βοήθειας για την Ουκρανία πριν εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής την περασμένη εβδομάδα, είχε δηλώσει ότι ήθελε η βοήθεια προς το Τελ Αβίβ και το Κίεβο να εξεταστεί χωριστά.

«Το Ισραήλ είναι ξεχωριστό θέμα»

Επισήμανε ότι θέλει περισσότερη λογοδοσία για τα χρήματα που έχουν σταλεί στην κυβέρνηση του Κιέβου. «Το Ισραήλ είναι ξεχωριστό θέμα», είπε ο Τζόνσον σε συνέντευξή του στο Fox News την περασμένη εβδομάδα, περιγράφοντας την επιθυμία του να «διαχωρίσει» τα ζητήματα χρηματοδότησης της Ουκρανίας και του Ισραήλ.



Source link