Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Σάρωσαν στην Πάλη οι Έλληνες με 7 μετάλλια

Η Πάλη στην Άμμο χάρισε σήμερα, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, στην Ελλάδα 7 μετάλλια, 2 εκ των οποίων χρυσά σε «ελληνικούς» μάλιστα τελικούς, με τον Χρήστο Σαμαρτσίδη και τη Στεφανία Ζαχείλα, στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 2023», τη στιγμή που τα κορίτσια του Beach Handball κατακτούσαν το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση, καθώς ηττήθηκαν στον τελικό με 2-0 από την εξαιρετική Ισπανία.

Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες έκαναν το 1-2 σε δύο κατηγορίες, στα +70 κ. με δύο πολύ καλές φίλες τη Στεφανία Ζαχείλα και την Κατερίνα Πιτσιάβα και στα -90 κ. των ανδρών με τους Χρήστο Σαμαρτσίδη και Άγγελο Κουκλάρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σαμαρτσίδης ήταν αυτός που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, καθώς ήταν ο παλαιστής που πέτυχε τελευταίος πόντο στον τελικό, που έληξε ισόπαλος 1-1. Μετά το τέλος του αγώνα πανηγύρισε μαζί με τον Κουκλάρη που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Μόνο Ελληνίδες αθλήτριες είχε και ο τελικός των +70 κιλών των γυναικών, που επίσης έληξε ισόπαλος 1-1. Η Στεφανία Ζαχείλα ήταν αυτή που πέτυχε τελευταία πόντο και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο. Έπειτα αγκάλιασε τη φίλη της Κατερίνα Πιτσιάβα (αργυρό μετάλλιο) και έκαναν μαζί το γύρο του θριάμβου.

Στα -70 κιλά των γυναικών Μεσογειονίκης αναδείχθηκε η Ισπανίδα Λιδία Πέρεθ Τουρίνο, η οποία είναι αθλήτρια της Ολυμπιακής πάλης και επικράτησε 5-0 της Γαλλίδας, Μανόν Κουρί. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αθανασία Λυγερή που νίκησε 3-0 τη Γαλλίδα Ματίλντ Γκεντεόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον τελικό των +90 κιλών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σύριος Ομάρ Σάρεμ, ο οποίος επικράτησε 3-2 του Απόστολου Τσιόβολου. Ο Έλληνας αθλητής πήρε τη δεύτερη θέση.

Στον μικρό τελικό ο Ταριέλ Λάσκι υπέκυψε στον Αχχιλέα Χρυσίδη, που πέτυχε τον τελευταίο πόντο στο τελικό 2-2 και πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο.

Σήμερα ξεκίνησαν και οι αγώνες του Beach Volley και της Παράκτιας Αντισφαίρισης (Beach Tennis) με τα φαβορί να επικρατούν. Από ελληνικής πλευράς συμμετοχές είχαμε μόνο στο Beach Tennis: Λιάσκας – Σωτηριάδου ηττήθηκαν με 2-0 από τους Κύπριους Χοριτσεάνου – Γρηγορίου και οι Σακκά – Λεμονίδης από τους επίσης Κύπριους Τσακιστού – Κασινόπουλο, 2-0. Το πρόγραμμα της Πέμπτης στην Παράκτια Αντισφαίριση θα «ανοίξει» το πρωί (10:00) με τον 1ο γύρο στο Διπλό Γυναικών για να ακολουθήσει ο 1ος γύρος στο Διπλό Ανδρών στο Karteros Beach Sports Center.

Τα 5 χλμ. ανδρών και γυναικών επρόκειτο να γίνουν αύριο, Πέμπτη (14/09), αλλά αναβλήθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων που δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων σύμφωνα με το πρόγραμμα και θα διεξαχθούν την Παρασκευή, 15/09 στην παραλία του Καρτερού.



Source link