Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μελόνι: Στηρίξαμε τους πολίτες με μέσα και χαμηλά εισοδήματα, στο μεταναστευτικό περίμενα καλύτερα αποτελέσματα

Συνέντευξη στην τηλεόραση της Rai παραχώρησε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, ένα χρόνο μετά από τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου του 2022.

«Μπορώ να πω ότι μετά από έναν χρόνο η Ιταλία είναι πιο αξιόπιστη, πιο σταθερή και η άποψή της υπολογίζεται περισσότερο. Πρόκειται μόνον για την αρχή της δουλειάς μας, η οποία θα πρέπει να κριθεί όμως μετά το τέλος της πενταετίας μας», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αναφορά στην κατάργηση του «κοινωνικού εισοδήματος», η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «όποιος δεν μπορεί να εργαστεί συνεχίζει να στηρίζεται από το κράτος, ενώ όποιος μπορεί να δουλέψει είναι σωστό να απασχολείται και να καταρτίζεται επαγγελματικά».

Σε ερώτηση τι είναι αυτό που την ικανοποιεί περισσότερο και σε τι δεν πέτυχε όσα περίμενε, η πρόεδρος των «Αδελφών της Ιταλίας» απάντησε:

«Είμαι περήφανη για τη δημόσια οικονομία. Για μια Ιταλία η οποία αναπτύσσεται περισσότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, για το ρεκόρ απασχολούμενων, για το ρεκόρ των μόνιμων θέσεων εργασίας και για το ότι χρησιμοποιήσαμε τους πόρους που είχαμε με στόχο να στηρίξουμε όποιον οικονομικά ήταν σε δύσκολη θέση και τους πολίτες με μέσα και χαμηλά εισοδήματα. Κάναμε παρεμβάσεις και προς τις τράπεζες. Περίμενα καλύτερα αποτελέσματα στο μεταναστευτικό. Δουλέψαμε πάρα πολύ, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμέναμε. Είναι πολύπλοκη υπόθεση, είμαι βέβαιη ότι θα την λύσουμε, αλλά το θέμα αυτό χρειάζεται νέες προσπάθειες, με μια “δεύτερη φάση”» δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, τέλος, υπογράμμισε ότι σε ορίζοντα πενταετίας στοχεύει να εργαστεί για την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, την αλλαγή του Συντάγματος, του δικαστικού συστήματος και «για να γίνει πράξη η μεγάλη μεταρρύθμιση που αφορά την αξιοκρατία, κυρίως στον τομέα της παιδείας».



Source link