Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μεγάλες οι ζημιές από την κακοκαιρία Daniel στο θερμοκήπιο της ΚΥΝΣΕΠ “Ηλιοτρόπια”

1

Η κακοκαιρία Daniel προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις εγκαταστάσεις της ΚΥΝΣΠΕ “Ηλιοτρόπια” στα Κήπια Ανακασιάς και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, απαιτείται ποσό τουλάχιστον 4000 ευρώ για να αποκατασταθούν.

Στο χώρο των πέντε στρεμμάτων, ζημιές υπέστη το θερμοκήπιο όπου αναπτύσσονται τα φυτά πριν τη φύτευσή τους, ενώ μικρότερη είναι η ζημιά στην τροχοβίλα στο χώρο της οποίας τα άτομα με νοητική στέρηση κατασκευάζουν ανεξάρτητα διάφορα εποχικά αντικείμενα που πωλούνται στο βαγόνι που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος της ΚΥΝΣΕΠ, Κλεάνθης Πράττος, το οικόπεδο το παραχωρεί ο δήμος Βόλου και εκεί “παράγουμε αρωματικά φυτά ενώ γίνονται και βιωματικά προγράμματα. Δεν έμεινε τίποτα μετά τον Daniel παρά μόνο ο σκελετός. Μεγάλο μέρος της παραγωγής καταστράφηκε, το χώματα τα πανιά σκίασης, η ηλεκτρική εγκατάσταση, το σύστημα ποτίσματος κ.α. Σε μια πρώτη εκτίμηση απαιτείται ένα ποσό τουλάχιστον 4.000 ευρώ για να αποκατασταθεί εν γένει ο χώρος. Θα πρέπει όμως πρώτο να αποκατασταθεί και η πρόσβαση σε αυτόν” εξήγησε ο κ. Πράττος.

Περίπου 10 ενήλικες ΑμεΑ απασχολούνται στο θερμοκήπιο και κατασκευάζουν διάφορα αντικείμενα, ενω όταν μπορούν, πηγαίνουν στο χώρο με τα πόδια από τις Αηδονοφωλιές όπου τους αφήνει το λεωφορείο. “Εκτιμώ ότι θα ανοίξει σύντομα ο δρόμος. Έχουμε να ετοιμάσουμε αντικείμενα για τα Χριστούγεννα αλλά και να υλοποιήσουμε προγράμματα με με τη νέα χρονιά”, ανέφερε ο κ. Πράττος.

www.ertnews.gr



Source link