Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόλος: Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία για εργατικό νομοσχέδιο και αποζημιώσεις από πλημμύρες

IMG_2761

Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στους δρόμους του Βόλου, πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι, φοιτητές, συνδικάτα και αγρότες διαμαρτυρόμενοι για το εργατικό νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Οι αγρότες από το Πήλιο συμμετείχαν με τα αγροτικά τους μηχανήματα και πραγματοποίσαν πορεία, ζητώντας από την πολιτεία να τους στηρίξει, αποζημιώνοντάς τους και φροντίζοντας να γίνουν το γρηγορότερα οι δρόμοι πρόσβασης στις καλλιέργειές τους.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας” κ. Γιώργος Κουτσινάρης, τόνισε ότι “η σημερινή κινητοποίηση γίνεται για το αντεργατικό έκτρωμα του νόμου Γεωργιάδη που σήμερα μπαίνει στη Βουλή για ψήφιση, ένας νόμος που ελαστικοποιεί τις ήδη ελαστικές σχέσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και γενικότερα δίνει την ευκαιρία στους εργοδότες να ξεζουμίζουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους. Δυστυχώς η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Βόλου δεν πήραν απόφαση για απεργία ούτε καν για στάση εργασίας. Το Συνδικάτο Μετάλλου Μήτσος Παπαρήγας πήρε απόφαση για 4ωρη στάση εργασίας 11-3 και συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση”.

Ωστόσο, οι απεργοί βρέθηκαν στη σημερινή κινητοποίηση και για άλλους δύο λόγους. “Σήμερα, βρισκόμαστε εδώ και για άλλους δύο λόγους. Στον κλάδο του μετάλλου το τελευταίο διάστημα τα εργατικά δυστυχήματα έχουν γίνει πολύ συχνό φαινόμενο. Τον τελευταίο ενάμιση μήνα θρηνούμε τρεις μεταλλεργάτες από τις βιομηχανίες της περιοχής μας. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι και με τις πυρκαγιές και με τις πλημμύρες είδαμε ξεκάθαρα ότι και η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση αδιαφορούν και είναι ανίκανες να διασφαλίσουν τη ζωή και τη περιουσία του λαού”, σημείωσε ο κ. Κουτσινάρης.

H πορεία κατευθύνθηκε προς το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οδό Δημητεριάδος, όπου επιδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα των διαμαρτυρομένων.

www.ertnews.gr



Source link