Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μαγνησία: Προκαταρκτική για το phising σε υποψήφιο από τα ΕΠΑΛ

ΣΑΒΕΛΙΔΗΣ-ΣΩΚΡΑΤΗΣ-1280x720

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες του Διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, για απόπειρα phising σε υποψήφιο για τα ΕΠΑΛ με στόχο να πληγούν οι πανελλαδικές. Η Εισαγγελία Βόλου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Σαβελίδη, ο μαθητής αλλά και η μητέρα του δέχθηκαν τηλεφώνημα από τη Ρώμη και αυτόματος τηλεφωνητής τους ενημέρωνε πως ο μαθητής καλείται να αλλάξει εξεταστικό κέντρο και να ανοίξει ένα σύνδεσμο που του έχει αποσταλεί στο email του για να δει που δίνει εξετάσεις.

Η μητέρα του μαθητή που ήταν παρούσα στο τηλεφώνημα, κάλεσε αμέσως την Δευτεροβάθμια και μίλησε με τον διευθυντή κ. Σαβελίδη, ο οποίος την επόμενη μέρα ενημέρωσε επίσημα την Αστυνομική Διεύθυνση. Όμως δεν κατατέθηκε μήνυση από καμία πλευρά.

Τόσο ο κ. Σαβελίδης όσο και η οικογένεια του παιδιού θα κληθούν ως μάρτυρες να καταθέσουν στο πλαίσο της προκαταρκτικής που αφορά παράνομη απόπειρα προμήθειας προς χρήση κωδικών πρόσβασης σε πληροφοριακό σύστημα. Ο απατεώνας, εάν το μαθητής έδινε όλα τα στοιχεία που του ζητούσε η πλατφόρμα, θα είχε πρόσβαση στο σύστημα των πανελλαδικών και σε όλα τα δεδομένα των υπολογιστών της οικογένειας.

www.ertnews.gr



Source link