Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόλος: Με το διοικητή της Τροχαίας συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Επιτροπής Δημοτών Κραυσίδωνα

Resizer_16856336113871

Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της “Επιτροπής Δημοτών Κραυσίδωνα”, του διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, κ. Στ. Βαρβάρη και της υποδιοικητή κ. Φιλοκώστα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 01 Ιουνίου 2023.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, που κράτησε πλέον της μίας ώρας, κατατέθηκαν προτάσεις για την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών από την πλευρά των εκπροσώπων της τροχαίας. Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής των “Φίλων του Κραυσίδωνα” ενημέρωσαν για την δική τους προσπάθεια προστασίας και ανάδειξης του χειμάρρου Κραυσίδωνα.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται ειδικότερα:
“Ζητήματα σεβασμού της προσβασιμότητας σε όλους τους δημόσιους χώρους, των διαβάσεων και η έλλειψη παραχώρησης προτεραιότητας στους πεζούς από τους οδηγούς αυτοκινήτων, το ποδήλατο και η ασφαλή μετακίνηση των ποδηλατιστών στην πόλη, οι υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσονται εντός του αστικού ιστού, ήπια κυκλοφορία και απαιτήσεις για την εφαρμογή της, διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης κ.α. ήταν ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν. Υπήρξε ενημέρωση των εκπροσώπων της τροχαίας για την κυκλοφοριακή κατάσταση στις οδούς Ζάχου και Καραμπατζάκη. Κατατέθηκε υπόμνημα – αναφορά για το πώς αυτή έχει εξελιχθεί – μεταλλαχθεί από «Ηπια κυκλοφορία» σε αρτηρία με ταχύτητες πολύ υψηλές με αποτέλεσμα την επικινδυνότητα για την ασφάλεια ανθρώπων και ζώων, αλλά κυρίως ότι στην περιοχή πλέον δεν υφίστανται στοιχεία ήπιας κυκλοφορίας. Τονίστηκαν τα όσα απαιτούνται για να φέρει μια περιοχή τον τίτλο ως ήπια κυκλοφορία και την σχετική πινακίδα Π-92 του Κ.Ο.Κ η έχει τοποθετηθεί στην περιοχή.
Από την πλευρά της τροχαίας ο κ. Βαρβάρης διαβεβαίωσε ότι θα προβεί σε κάθε ενέργεια στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων του και εξέθεσε ενδιαφέρουσες απόψεις για μια κυκλοφοριακά εφησυχασμένη πόλη. Από την πλευρά των πολιτών δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα συμβάλουν στα πλαίσια βελτίωσης του κυκλοφοριακού πολιτισμού αν και όποτε αυτό τους ζητηθεί και θα συνεχίσουν να προσπαθούν για την διαφύλαξη και ανάδειξη των ελεύθερων δημόσιων χώρων της πόλης όπως η περιοχή του χειμάρρου Κραυσίδωνα”.

www.ertnews.gr



Source link