Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μέσα στο επόμενο δίμηνο η ανανέωση των Λεκλέρ


Η επέκταση των συμβολαίων της Scuderia με τους Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ είναι μια τυπική διαδικασία, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο – καθώς έχουν αρχίσει να εξασθενούν τα σενάρια για τον Ισπανό και τη Sauber/Audi.

Την επομένη του μεγάλου θριάμβου της Scuderia στο GP της Σιγκαπούρης, με τη νίκη του Κάρλος Σάινθ που έσπασε το φετινό αήττητο 14 αγώνων της Red Bull Racing, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι έχει επέλθει κατ’ αρχήν συμφωνία της ιταλικής ομάδας με τους Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ για την επέκταση των συμβολαίων τους – που λήγουν στο τέλος του 2024.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Il Corriere dello Sport, η πλήρης μεταμόρφωση του Κάρλος Σάινθ μετά τις διακοπές του Αυγούστου επιτάχυνε τη διαδικασία επέκτασης του συμβολαίου και του Ισπανού. Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, Φούλβιο Χολμς, οι διαπραγματεύσεις με τους δύο οδηγούς ξεκίνησαν μετά τη Μόντσα και “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για την επίτευξη των συμφωνιών μέσα στο προσεχές δίμηνο”.

Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι αξιόπιστα μέσα του ιταλικού και του γαλλικού Τύπου ανέφεραν ότι ο Λεκλέρ έχει ήδη συμφωνήσει με τη Scuderia την επέκταση του συμβολαίου του για πέντε χρόνια, μέχρι το τέλος του 2029, όπου στα δύο πρώτα δεν θα έχει κανέναν όρο αποχώρησης ενώ τα τρία επόμενα θα μπορεί να φύγει από το Μαρανέλο αν το cavallino δεν βρίσκεται σε συγκεκριμένο επίπεδο απόδοσης. Ο Λεκλέρ, όπως αναμενόταν, αρνήθηκε στο Ζάντβορτ ότι έχει επέλθει αυτή -ή κάθε άλλη- συμφωνία.

H αλλαγή των ισορροπιών στο Μαρανέλο

Στο μεταξύ, ένας εκ των πλέον διακεκριμένων Ιταλών δημοσιογράφων με εκτεταμένες πηγές από το Μαρανέλο, ο Λεό Τουρινί, ξεκινά τη στήλη του στην Il Resto del Carlino με τον τίτλο «Ποιος είναι το αφεντικό στη Ferrari;». Και συνεχίζει, στο κείμενό του, γράφοντας πως “τώρα η Ferrari ανακάλυψε πως διαθέτει δύο ηγέτες. Η έκρηξη, ακόμα και στα media, του Καρλίτο, εισάγει μια ξεχωριστή παράμετρο στη δυναμική της ομάδας.

Τις συνέπειές της πρέπει να τις ελέγξει κανείς με προσοχή και ευφυΐα. Διότι, φυσικά, δεν μπορείς να περιμένεις από τον Λεκλέρ να έχει τη μέθη της χαράς εμπρός στην επάξια αναγνώριση του συναδέλφου του. Ο Καρλίτο είναι εμπρός και ο Σαρλέτο βράζει”.

Εξάλλου, η εφημερίδα La Stampa εκτιμά ότι πλέον ο Σάινθ ξεπέρασε τον Λεκλέρ στην ιεραρχία της ομάδας, έχοντας περισσότερους βαθμούς φέτος και τη μοναδική νίκη της ομάδας σε μια χρονιά απόλυτης κυριαρχίας της RBR.

Ο αρθρογράφος Στέφανο Μαντσίνι αναφέρει ότι ‘ο Λεκλέρ αποδέχθηκε [στη Σιγκαπούρη] το γεγονός ότι ο Σάινθ τον πέρασε στην ιεραρχία και η Ferrari είναι μια στα μέτρα του’. Και το εξηγεί γράφοντας πως οι αλλαγές που έκανε η Scuderia στη SF-23 τώρα ταιριάζουν στο οδηγικό στιλ του Σάινθ και δεν είναι πλέον τόσο ελκυστικές για τον Λεκλέρ.

Η “νέα” SF-23 και το οδηγικό στιλ του Λεκλέρ

Συγκεκριμένα, ακούγεται πως οι αλλαγές που έκανε η Ferrari στην SF-23 από τον αγώνα του Ζάντβορτ και μετά,ώστε να καταστήσει το μονοθέσιο λιγότερο οριακό στις αεροδυναμικές ρυθμίσεις και πιο προβλέψιμο, έκαναν το cavallino πιο υποστροφικό και ότι κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει στο οδηγικό στιλ του Λεκλέρ.

Καθώς ο Σάινθ δείχνει πλέον να αισθάνεται πολύ πιο άνετα στο κόκπιτ της «νέας» SF-23, ο Μονεγάσκος ρωτήθηκε στη Σιγκαπούρη για αυτό ακριβώς το θέμα και απάντησε: “Στο Ζάντβορτ δοκιμάσαμε πολλά και στη Μόντσα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε όλα όσα είχαμε δει. Από τη Σιγκαπούρη και μετά εφαρμόσαμε όλες τις αλλαγές, και φαίνεται πως κάναμε ένα μεγάλο βήμα προόδου.

Η Σιγκαπούρη είναι ιστορικά μια καλή πίστα για εμάς, οπότε πρέπει να περιμένουμε τον επόμενο αγώνα για να καταλάβουμε αν έχουμε κάνει ένα αληθινό και σταθερό βήμα μπροστά, ή αν ήταν μόνο μια παρένθεση”.

Και, περνώντας στο κυρίως θέμα της ερώτησης, αν η SF-23 έπαψε να του ταιριάζει τόσο, τόνισε: “Είναι φανταστικό που ο Κάρλος βρίσκεται σε τέτοια φόρμα, διότι με πιέζει να κατανοήσω λίγο περισσότερο το οδηγικό μου στιλ και να προσπαθήσω να προσαρμοστώ σε αυτό το μονοθέσιο.

Προς το παρόν δεν νιώθω απολύτως άνετα με το αυτοκίνητο. Έχει λίγο περισσότερη υποστροφή για το γούστο μου, και πασχίζω να το οδηγήσω. Λόγω του γεγονότος ότι είναι απρόβλεπτο, δεν μπορώ να έχω τις υπερστροφικές τάσεις που μου αρέσουν”.

Ο 25χρονος Μονεγάσκος κατέληξε: “Έχουμε λίγη δουλειά να κάνουμε, αλλά το κυριότερο είναι πως βλέπουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί. Τώρα είναι στο δικό μου χέρι να προσπαθήσω να ανακάμψω. Έχουμε ένα πολύ απρόβλεπτο αυτοκίνητο, και εξαιτίας αυτού πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την ισορροπία του.

Δεν μπορούμε να προσθέσουμε [άντωση] στο εμπρός μέρος, διότι κάθε φορά που υπάρχει ένα τίναγμα του ρύγχους χάνουμε πολλή πρόσφυση και το αυτοκίνητο γίνεται δύσκολο να το ελέγξεις. Δεν λέω ότι η SF-23 είναι ένα υποστροφικό αυτοκίνητο, αλλά πως πρέπει να του εισάγουμε λίγη υποστροφή για να το κάνουμε προβλέψιμο. Κι αυτό κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα”.



Source link