Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

“ΛΑ.ΣΥ.” Δήμου Λάρισας: Να γίνει μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς για όλους το Αρχαίο Θέατρο της πόλης

Στην πρόσφατη δημόσια εκδήλωση, που έγινε παρουσία κοινού και της υπουργού Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη, αναφέρεται με ανακοίνωση της η “Λαϊκή Συσπείρωση” στον δήμο Λάρισας, ζητώντας το εμβληματικό μνημείο της πόλης αποτελέσει μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς για όλους.

Η “ΛΑ.ΣΥ.”, στον δήμο Λάρισας κάνει λόγο στην ανακοίνωση της για “φιέστα για λίγους και εκλεκτούς που οργάνωσαν μέσα στο μνημείο το βράδυ του Σαββάτου, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται, με την υπουργό πολιτισμού της ΝΔ να δηλώνει ότι το Αρχαίο Θέατρο… “θα αποτελέσει μείζον τοπόσημο και θα αναζωογονήσει… την οικονομική ζωή της Λάρισας”. Από κοντά και ο περιφερειάρχης της ΝΔ Κ. Αγοραστός να δηλώνει στην πρόσφατη εκδήλωση, ότι η λειτουργία του Θεάτρου… “δημιουργεί τεράστια αναπτυξιακή προοπτική για το μέλλον”.

Η δημοτική αρχή Καλογιάννη μιλάει με τα “έργα” της, στηρίζοντας έμπρακτα τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εννοούν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ που ήταν λαλίστατοι στη προχθεσινή φιέστα. Αυτοί οι επιχειρηματικοί σχεδιασμοί ακονίζουν μαχαίρια εποφθαλμιώντας την περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου χρόνια τώρα, μετά τις αλλαγές χρήσεων γης στην περιοχή από την προηγούμενη δημοτική αρχή και τις αλλεπάλληλες προσπάθειες της διοίκησης Καλογιάννη στα τελευταία 9 χρόνια να ολοκληρώσει το έγκλημα.

Αυτή λοιπόν η δημοτική αρχή φέρνει αύριο Τρίτη μεθοδευμένα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πριν τις εκλογές, τον αποχαρακτηρισμό του κοινόχρηστου χώρου ΚΧ 871 που εδράζει μέσα το μνημείο του Ά Αρχαίου Θεάτρου, αλλάζοντας προηγούμενες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, με την επιδίωξη να μετατραπεί σε οικοδομήσιμη περιοχή, δίνοντας όρους δόμησης.

Επικαλούμενη την ‘’ομηρία’’ των επιμέρους ιδιοκτητών, αποδίδει την εκμετάλλευση της περιοχής στα επιχειρηματικά συμφέροντα, αφού δεν διεκδικεί από την κυβέρνηση και το Πράσινο Ταμείο αυτά τα λίγα εκατομμύρια ευρώ (6 εκατομμύρια περίπου) που απαιτούνται για όλες τις απαλλοτριώσεις των 9 ακινήτων πέριξ του αρχαιολογικού χώρου.

Αυτοί που ενδιαφέρονται για την προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων μέσω της πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι φυσικό να μη δίνουν ούτε ευρώ παραπάνω για την πλήρη ανάδειξη του Θεάτρου, την απαλλοτρίωση των γύρω ιδιοκτησιών, την ομαλή ενσωμάτωσή του στον αστικό ιστό του κέντρου της πόλης, την πλήρη ανάδειξή του με την διάνοιξη του ΚΧ871, όπως άλλωστε προβλέπουν και πολλές προτάσεις του πρόσφατου διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που αφορούσε την ευρύτερη περιοχή. Θέλουν το Αρχαίο Θέατρο σκηνικό στις μπίζνες τους, τοπόσημο για την τουριστική ανάπτυξη που οραματίζονται και ευνοεί μόνο τους μεγάλους του κλάδου”.





Source link