Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Δήμος Αγιάς: Oδηγίες προστασίας από το Συντονιστικό για την κακοκαιρία

Οδηγίες για την προστασία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε ο δήμος Αγιάς μετά από σχετική σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2023 , ενόψει της κακοκαιρίας για το ερχόμενο τριήμερο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες αυτές οι κάτοικοι του δήμου και των παραλιακών περιοχών πρέπει καταρχήν να βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι δεν είναι φραγμένα και οι υδρορροές λειτουργούν κανονικά. Επίσης πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις και να αποφευχθεί η εργασία και η παραμονή σε υπόγειους χώρους.

Όσοι βρεθούν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας στην ύπαιθρο δεν πρέπει να διασχίσουν χείμαρρο πεζή ή με αυτοκίνητο, ενώ πρέπει να αποφύγουν διέλευση από Ιρλανδικές διαβάσεις και να μείνουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια. Σε περίπτωση που ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο, οι οδηγίες κάνουν λόγο για εγκατάλειψη του καθώς ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει, ενώ δεν πρέπει να προσεγγίζονται περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα οι πολίτες αν βρίσκονται σε ανοικτό χώρο θα πρέπει να μείνουν μακριά από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή είναι επικίνδυνες να ξαναπλημμυρίσουν τις επόμενες ώρες. – η πλημμύρα ενδέχεται να έχει μεταβάλει τα χαρακτηριστικά γνώριμων περιοχών και τα νερά να έχουν παρασύρει μέρη του δρόμου, των πεζοδρομίων κλπ. – εγκυμονούν κίνδυνοι από σπασμένα οδοστρώματα, περιοχές με επικίνδυνη κλίση, λασποροές κλπ. – τα νερά ενδέχεται να είναι μολυσμένα αν έχουν παρασύρει μαζί τους απορρίμματα, αντικείμενα και νεκρά ζώα. Τέλος πρέπει να αποφεύγονται τα λιμνάζοντα νερά γιατί ενδέχεται να αποτελέσουν καλούς αγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος καθώς κρύβουν υπόγεια καλώδια ή διαρροές από εγκαταστάσεις.





Source link