Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λίμνη Κάρλα: Διακοπή κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή υπό τον κίνδυνο πλημμύρας – Υγειονομική «βόμβα» στη Θεσσαλία

Λίμνη Κάρλα

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων, διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στα ακόλουθα σημεία:

  • Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τα όρια του Νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του Νομού Λάρισας.
  • Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στα Κανάλια Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τέλος του φράγματος.

Στο μεταξύ, η προστασία της δημόσιας υγείας είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον κρατικό μηχανισμό, μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Αντιμέτωποι με ασθένειες είναι οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών της Θεσσαλίας και η απομάκρυνση των νεκρών ζώων είναι το πρώτο και βασικότερο που πρέπει να γίνει σύμφωνα με ειδικούς, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Η ολοκληρωτική καταστροφή στο Θεσσαλικό Κάμπο προκαλεί απόγνωση σε αγρότες και κτηνοτρόφους, αλλά και ντόμινο ελλείψεων και ανατιμήσεων στα τρόφιμα. Aπό τα 21 χωριά που πλημμύρισαν, στα 7 υπάρχουν προβλήματα στην οδική πρόσβαση, ενώ κλειστή παραμένει για 4η ημέρα η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση παραμένει τραγική: Σπίτια και χωράφια πλημμυρισμένα, δρόμοι κατεστραμμένοι, άνθρωποι άστεγοι, χωρίς νερό και ρεύμα. Την ίδια ώρα κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στα Τέμπη συνεχίζεται η αγωνία των κατοίκων για την αντοχή των αναχωμάτων του Πηνειού.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από την Τρίτη, 05/09 έως σήμερα Τετάρτη έχει λάβει 11.409 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 4.592 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι των χωριών της Καρδίτσας, καθώς οι ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις είναι μεγάλες. Το πιο σοβαρό πρόβλημα αποτελεί η περισυλλογή των νεκρών ζώων. Μόνο στην περιοχή του Παλαμά εκτιμάται ότι είναι 5000 τα νεκρά ζώα. Θα πρέπει τουλάχιστον να συγκεντρωθούν και να καούν το συντομότερο, όπως λένε οι άνθρωποι, γιατί αποτελεί μία υγειονομική βόμβα.

Έχει έρθει σε συμφωνία η Περιφέρεια Θεσσαλίας με εργολάβους οι οποίοι θα τα μεταφέρουν σε άλλες περιοχές, εκεί δηλαδή που υπάρχει δυνατότητα ή να καίγονται ή να γίνεται υγειονομική ταφή, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Το ζητούμενο όμως είναι να ξεκινήσει η διαδικασία.

Στο στρατόπεδο Μπουγά στη Λάρισα έχουν αναπτυχθεί μονάδες απολύμανσης οχημάτων, υλικού, προσωπικού αλλά και άλλων μέσων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, προκειμένου να σώσουν ανθρώπους οι οποίοι κινδύνευαν λόγω των πλημμυρικών, των έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Συνολικά έχουν δημιουργηθεί τέτοιες μονάδες σε πέντε σημεία σε όλη τη Θεσσαλία, στα Τρίκαλα, στο Βόλο και στη Λάρισα. Είναι μια ιδιαίτερη σημαντική διαδικασία, η οποία γίνεται στα πλαίσιο της πρόληψης.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



Source link