Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λήξη amber alert για το F-35 που χάθηκε στη Νότια Καρολίνα

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα, ξημερώματα Τρίτης στην Ελλάδα) πως εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους F-35, μια ημέρα αφότου απηύθυναν έκκληση σε πολίτες να βοηθήσουν στον εντοπισμό τους.

Ο πιλότος του F-35B Lightning II είχε προλάβει να εγκαταλείψει το μαχητικό αεροσκάφος προτού αυτό συντριβεί, χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό εκτίναξης.

Λήξη amber alert για το F-35 που χάθηκε στη Νότια Καρολινα

Δεν το πιάνουν τα ραντάρ

Τα συντρίμμια του προηγμένου μαχητικού αεροσκάφους, που κοστίζει περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια, εντοπίστηκαν στην κομητεία Γουίλιαμσμπεργκ της Νότιας Καρολίνας.

Το F-35 διακρίνεται για την τεχνολογία stealth που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο τον εντοπισμό του από εχθρικά ραντάρ, ενώ διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας γενιάς.

Πήραν… τη βοήθεια του κοινού

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο αμερικανικός στρατός ζήτησε τη βοήθεια του κοινού προκειμένου να εντοπίσει το F-35 που «εξαφανίστηκε» την Κυριακή, κοντά σε μια αεροπορική βάση στη Νότια Καρολίνα.

«Αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει τις ομάδες μας να εντοπίσουν το F-35, σας παρακαλούμε καλέστε στο Κέντρο Αμυντικών Επιχειρήσεων της Βάσης», έγραψε στην πλατφόρμα X η διοίκηση, δίνοντας και ένα τηλέφωνο με το οποίο μπορούν να επικοινωνήσουν οι πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑFP, Reuters





Source link