Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λάρισα: Συλλαλητήριο και συναυλία το Σάββατο για το Παλαιστινιακό

Συλλαλητήριο και Συναυλία Αλληλεγγύης διοργανώνουν το Σάββατο 4 Νοέμβρη στις 12:00 μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία στη Λάρισα το Εργατικό Κέντρο και η Επιτροπή Ειρήνης.

Εδώ και ημέρες παρακολουθούμε συγκλονισμένοι την σφαγή δίχως τέλος των Παλαιστινίων. Η Γάζα έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο νεκροταφείο. Μέχρι χτες το μεσημέρι οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας στη Γάζα είχαν καταγράψει τουλάχιστον 8.525 νεκρούς Παλαιστίνιους από τις 7 Οκτωβρίου, ανάμεσά τους 3.542 παιδιά, 2.187 γυναίκες, 130 εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας και 67 εργαζόμενους στον οργανισμό του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA)“, αναφέρουν οι διοργανωτές.

Όπως επισημαίνουν, μεταξύ άλλων,
Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται όλες αυτές τις μέρες δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. Εδώ και χρόνια αποτελούν καθημερινότητα οι τρομοκρατικές εισβολές του ισραηλινού κατοχικού στρατού σε πόλεις της Δυτικής Όχθης, που αφήνουν πίσω τους πλήθος νεκρών και τραυματιών, ισοπεδωμένα χωριά και συνοικίες.
Ότι δεν πέτυχε το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ τόσα χρόνια με τους εποικισμούς, τις δολοφονίες χιλιάδων Παλαιστινίων, ανάμεσά τους και πολλών παιδιών, τις φυλακίσεις και τους βασανισμούς στελεχών της παλαιστινιακής αντίστασης, επιχειρούν να το κάνουν τώρα, με έναν καθολικό πόλεμο ενάντια σε αυτούς που αποκαλούν «τρομοκράτες», και οδηγεί σε γενικευμένη ανάφλεξη όλη τη Μέση Ανατολή. Είναι όμως φανερό ότι ο πραγματικός τρομοκράτης είναι το αστικό κράτος του Ισραήλ που με τον τακτικό στρατό του διαπράττει την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Ενός λάου που ακόμη περιμένει την δημιουργία του δικού κράτους.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στέκεται στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και στηρίζει του δικαίωμα  του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα:

 Καταδικάζουμε την χερσαία εισβολής του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
 Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή. Να δημιουργηθεί ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.
 Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
 Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που
κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
 Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη στην σφαγή του παλαιστινιακού λαού..
 Να σταματήσει να είναι η πόλη της Λάρισας ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, να φύγουν οι αμερικάνικες δυνάμεις από την 110 ΠΜ.





Source link