Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Λάρισα: Ερώτηση Β.Κόκκαλη στη Βουλή για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων

Διευκρινίσεις για το ακριβές χρονοδιάγραμμα των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, ζήτησε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βασίλης Κόκκαλης, με επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Ο κ. Κόκκαλης απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικης Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκη τόνισε μεταξύ άλλων:

“..είναι τρεις λέξεις οι οποίες περιγράφουν την όλη κατάσταση: τι, πόσο, πότε. Τι θα αποζημιωθεί; Σταχυολόγησα ότι έχετε προβλέψει τις εξής ζημιές: απώλεια ζωικού κεφαλαίου, αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και τρίτον, οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Απομένουν άλλες δύο: η απώλεια της παραγωγής του ζωικού κεφαλαίου και δεύτερον, άρα πέμπτον, οι απολεσθείσες ζωοτροφές.

Όσον αφορά την αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου καταρχήν να πούμε ότι είναι θετικό μέτρο η αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι η τιμή αποζημίωσης θα είναι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, στα 85 ευρώ, μια τιμή η οποία απέχει πάρα πολύ από την πραγματική τιμή στην αγορά. Αυτή η τιμή καθορίστηκε στις 8 Μαΐου του 2023 με σχετική κοινή υπουργική απόφαση του κ. Σκυλακάκη και του κ. Στύλιου, δηλαδή ότι το ζωικό κεφάλαιο θα αποζημιώνεται με τις τιμές του 2010.

Θέλω να πείτε στο Κοινοβούλιο και στους κτηνοτρόφους όσο γίνεται πιο συγκεκριμένα τι θα αποζημιώσετε, αν από αυτά τα πέντε θα συμπεριλάβετε και την απώλεια παραγωγής και τις ζωοτροφές, πότε και πόσο, ειδικά το τελευταίο, δηλαδή πόσο θα αποζημιωθούν”





Source link