Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Εμβολιασμοί ενήλικων Ρομά κατά του τέτανου στον Τύρναβο

Με αντιτετανικό εμβόλιο, εμβολιάστηκαν ενήλικες Ρομά, στον οικισμό τους στον Τύρναβο, στο πλαίσιο δράσης που υλοποίησαν, υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου Υγείας, οι ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ, οι ΚΟΜΥ, ο ΕΟΔΥ και το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου, με στόχο την προστασία του πληθυσμού από τη νόσο.

Οπως επισημαίνει η επιστημονίκη κοινότητα “είναι σημαντικό να εμβολιάζονται παιδιά και ενήλικες, γιατί σύντομα θα βρεθούμε να παλεύουμε με νοσήματα που είχαν καταπολεμηθεί στο παρελθόν. Τα εμβόλια δεν προστατεύουν μόνο τον εμβολιαζόμενο, αλλά και τους υπόλοιπους ανθρώπους γύρω τους, καθώς ο καθένας που εμβολιάζεται, συμβάλλει στην προστασία της κοινότητας. Μάλιστα όσο περισσότερα άτομα είναι εμβολιασμένα, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να εξαπλωθεί ένα νόσημα και να εμφανιστεί μία επιδημία.”

Το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τυρνάβου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.  Το Παράρτημα Ρομά ως δομή, αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών Ρομά που αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Παραρτήματος Ρομά, τηλ:2492350184, email: κ[email protected]  καθημερινά ώρες υποδοχής κοινού 08:00-14:00.





Source link