Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Καταιγίδα Ciaran: Πλήττει την Ευρώπη – Ένας νεκρός στη Γαλλία

Στο έλεος της καταιγίδας Ciaran έχει παραδοθεί η Ευρώπη. Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με τις αρχές να βρίσκονται επί ποδός.

Στη νότια και δυτική Αγγλία και την Ουαλία, όπου έχουν εκδοθεί κόκκινες προειδοποιήσεις, οι βροχοπτώσεις είναι ισχυρές και οι άνεμοι ξεπερνούν τα 126 χλμ την ώρα. Τα σχολεία βάζουν λουκέτο και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ζημιές, διακοπή ηλεκτροδότησης και πλημμυρικά φαινόμενα.

Στο νομό Φινιστέρ της Βρετάνης δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά

Στα νησιά Τζέρσεϊ και Γκέρνσεϊ έχει δοθεί εντολή στους πολίτες να μην κυκλοφορούν έξω, ενώ στο πρώτο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, 40 άνθρωποι έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους.

Πλημμύρες και προβλήματα έχει προκαλέσει η καταιγίδα και στη Βόρεια Ιρλανδία. Το κέντρο της πόλης Νιούρι έχει μετατραπεί σε λιμνοθάλασσα και η γέφυρα στο βόρειο Λουθ κατέρρευσε μερικώς. Η αστυνομία προειδοποιεί ότι η στάθμη του ποταμού Μπαν στο Μπάνμπριτζ έχει ανέβει «επικίνδυνα» και συνιστά στους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Την ίδια ώρα, οι σιδηροδρομικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιούν για διακοπή των δρομολογίων τους και οι αεροπορικές εταιρείες δεν αποκλείουν να ακυρωθούν πτήσεις ή να υπάρξουν καθυστερήσεις.

Ποτάμια οι δρόμοι στη Βόρεια Ιρλανδία

Ένας νεκρός στη Γαλλία

Στη Γαλλία η καταιγίδα Ciaran έχει στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο, ενώ 1,2 εκατομμύριο νοικοκυριά έχουν μείνει σήμερα χωρίς ηλεκτρικό.

Τμήματα της Βρετάνης και της Νορμανδίας έχουν τεθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για ισχυρούς ανέμους, ενώ το υπόλοιπο της βορειοδυτικής Γαλλίας βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Στο νομό Φινιστέρ της Βρετάνης, όπου άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα έως 207 χλμ/ώρα καταγράφηκαν στο Πουάντ ντι Ραζ, δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά και η οδική κυκλοφορία απαγορεύθηκε μέχρι νεωτέρας, δήλωσε στο ραδιοσταθμό RTL ο νομάρχης Αλέν Εσπινάς. «Επαναλαμβάνω: μείνετε στο σπίτι», τόνισε ο ίδιος.

Ο υπουργός Μεταφορών, Κλεμάν Μπον, δήλωσε στο ραδιοσταθμό Franceinfo πως «ένας οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του στο νομό Εν, βορειοανατολικά του Παρισιού, όταν δένδρο έπεσε πάνω στο φορτηγό του».

«Αυτό δείχνει πως, ακόμη και σε περιφέρειες που δεν έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος στο δρόμο», ανέφερε.

Για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας Ciaran στη Γαλλία έχουν κινητοποιηθεί 12.500 πυροσβέστες σε όλη την επικράτεια.

Η καταιγίδα Ciaran «χτυπά» τη Γαλλία

Ματαιώθηκαν πτήσεις στην Ολλανδία

Η Ciaran αναμένεται να επηρεάσει και την Ολλανδία. Η αεροπορική εταιρεία KLM ματαίωσε σήμερα δεκάδες πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, καθώς η καταιγίδα θα πλήξει τη χώρα με ριπές ανέμων ταχύτητας έως και 110 χιλιομέτρων την ώρα.

«Αποφασίσαμε να ματαιώσουμε όλες τις πτήσεις της KLM προς και από το Σίπχολ από νωρίς το απόγευμα μέχρι το τέλος της ημέρας», ανακοίνωσε ο ολλανδικός κλάδος της Air France KLM.



Source link