Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Καρδίτσα: Αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. 33 μέλη

Παλιά και νέα μέλη των Οργανώσεων Μελών, των Συντονιστικών των Ο.Μ, και της Νομαρχιακής Επιτροπής του Νομού Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., αποφάσισαμ να αποχωρήσουν από το “σημερινό πολιτικό σχηματισμό που εξακολουθεί να φέρει τον ιστορικό όνομα ΣΥΡΙΖΑ, ένα όνομα που σηματοδότησε μια από τις μεγάλες στιγμές της Αριστεράς στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη“, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση, στην οποία εξηγούν την απόφασή τους.

Στην ανακοίνωση των αποχωρούνταων αναφέρεται: “Οι αιτίες για την απόφασή μας είναι πολλές και όλες βαθιά πολιτικές. Η –προαναγγελμένη από τον νέο πρόεδρο– εγκατάλειψη των πάγιων θέσεων που εκφράζει η Αριστερά, η απαξίωση των συλλογικών οργάνων, η ανατροπή συλλογικών αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, η καταστρατήγηση της εσωκομματικής δημοκρατίας με το «αδιαμεσολάβητο» του ηγέτη προς τον λαό, η  αποπολιτικοποίηση, η υποστήριξη αντιφατικών θέσεων, η υποταγή στο μιντιακό παιχνίδι με όρους lifestyle, η υπονόμευση του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019) και η αποδόμηση των στρατηγικών επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο εκείνη , ανατρέπουν και εκφυλίζουν πλήρως την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος.

 Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα της Αριστεράς σε ένα νεφελώδες μόρφωμα για να μοιάσει, σύμφωνα με την επιθυμία του νυν προέδρου,  στο Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ,  συντελείται με απόλυτη ευθύνη του ιδίου και της νέας ηγετικής του ομάδας. Σήμερα στο κόμμα κυριαρχεί κλίμα ανθρωποφαγίας,  στοχοποίησης και αυταρχισμού. Μπροστά στην αδυναμία του νέου προέδρου και της ηγετικής του ομάδας να παράξουν πολιτικό περιεχόμενο επενδύουν  στη συνωμοσιολογική θεωρία  του «εσωτερικού εχθρού» και τελικά σε ακροδεξιό και διχαστικό λόγο: ακούσαμε για «φως» που νικάει το «σκοτάδι», για «άρρωστο» κόμμα, για «ίαση», για «εξυγίανση» του κόμματος, μέχρι και για «αποπαρασίτωση» και για «5η φάλαγγα»!

Η κατάσταση που έχει παγιωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μας επιτρέπει να υπερασπιστούμε, να υλοποιήσουμε και να ανανεώσουμε το πρόγραμμα και το πολιτικό σχέδιο με βάση το οποίο διεκδικήσαμε την υποστήριξη και την ψήφο των πολιτών στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.

Εγκαταλείπουμε αυτόν τον πολιτικό σχηματισμό, ακριβώς επειδή όλοι και όλες εμείς επιμένουμε στην πολιτική και ιδεολογική μας τοποθέτηση στον χώρο της Αριστεράς, στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για να ανατραπεί το νεοφιλελεύθερο καθεστώς της Δεξιάς, στις μάχες που δίνουν τα κοινωνικά κινήματα μπροστά στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, στην ελπίδα για ένα αύριο με δικαιοσύνη, ελευθερία και ισότητα. Στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία, στη Μεγάλη Υπόθεση της Αριστεράς. Ευχόμαστε να συναντηθούμε πάλι με τους συντρόφους των Οργανώσεων Μελών και της Νομαρχιακής Επιτροπής στους αγώνες, σε καλύτερες μέρες“.

Τα μέλη που αποχώρησαν είναι:

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ Ο.Μ.
1 ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΛΑΜΑ
2 ΓΚΕΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ
3 ΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
4 ΓΡΙΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ
5 ΔΕΛΗΒΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
6 ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΥΤ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
7 ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
8 ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ,ΜΕΛΟΣ Ν.Ε.
9 ΚΡΥΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ,ΜΕΛΟΣ Ν.Ε.
10 ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑ ΖΩΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
11 ΜΑΝΩΛΗ ΛΕΜΟΝΙΑ ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
12 ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
13 ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
14 ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
15 ΜΟΥΛΙΑΚΟΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΣΟΦΑΔΩΝ,ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ
16 ΜΠΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ,ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ
17 ΝΤΑΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
18 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΥΤ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
19 ΠΩΠΟΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ
20 ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΕΛΛΑΝΩΝ,ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
21 ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

α)Το κείμενο υπογράφουν και αποχωρούν επιπλέον δώδεκα (12) μέλη ,τα στοιχεία των οποίων έχουν αποσταλεί στο Οργανωτικό γραφείο και στον Συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας.

β) Οι παρακάτω υπογράφουσες που έχουν πρόσφατα αποχωρήσει ,με άλλα κείμενα ,από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ,δηλώνουν ότι συνυπογράφουν το παραπάνω κείμενο.

1. Γερούκη Έλενα πρ. Μέλος της Κ.Ε. –Συντονιστικού  Ν.Ε.

2. Τεντολούρη Αγγελική  πρ. υποψήφια Βουλεύτρια

www.ertnews.gr



Source link