Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόλος: Στην εκδήλωση του ΚΚΕ γοια την Παλαιστίνη μίλησε ο βουλευτής Γ. Μαρίνος

α

Σε εκδήλωση της ΚΟ Μαγνησίας του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. «Μετά την ομιλία υπήρξαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και ακολούθησε πλούσια συζήτηση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Γιώργος Μαρίνος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε περήφανοι για την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον λαό της Παλαιστίνης και τη μαζική καταδίκη των εγκλημάτων που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ… Υπερασπιζόμαστε τη θέση για ανεξάρτητο, βιώσιμο, παλαιστινιακό κράτος στο οποίο η Δυτική Όχθη, η Ιερουσαλήμ και η Λωρίδα της Γάζας, θα είναι σε άμεση σύνδεση, με συνοχή, χωρίς εποικισμούς, και κατοχικές ισραηλινές ζώνες και φυλάκια ασφαλείας, χωρίς το τείχος του αίσχους που περικυκλώνει τα παλαιστινιακά εδάφη, με αποχώρηση και του τελευταίου κατοχικού στρατιώτη…».

Ο Γιώργος Μαρίνος αναφέρθηκε στη στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων επισημαίνοντας ότι «η κοινή στρατηγική των αστικών κομμάτων δεν εκδηλώνεται μόνο στη στήριξη του κατοχικού κράτους και στην εμπλοκή στους ευρωατλαντικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, διαπερνά το αστικό πολιτικό σύστημα, χαρακτηρίζει την στρατηγική της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ 1 και 2, του ΠΑΣΟΚ, των άλλων κομμάτων».

Ο Γιώργος Μαρίνος στάθηκε και στις μεγάλες καταστροφές που σημειώθηκαν το Σεπτέμβρη τονίζοντας ότι «η Θεσσαλία πνίγηκε, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, καταστράφηκαν χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, μεγάλες εκτάσεις αγροτικών καλλιεργειών, σπίτια, αυτοκίνητα, υποδομές. Ο Βόλος, το Πήλιο, ο νόμος Μαγνησίας πνίγηκαν δύο φορές, μέσα στο Σεπτέμβρη, βούλιαξαν στη λάσπη με τα ίδια δραματικά αποτελέσματα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τα καιρικά φαινόμενα…».

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι «παλεύουμε για όλα αυτά τα προβλήματα σε συνδυασμό με τους αγώνες ενάντια στην ακρίβεια για την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, το δικαίωμα σε αναβαθμισμένη δημόσια και δωρεάν υγεία, την άμεση κάλυψη των κενών στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, την αύξηση των μισθών των γιατρών, των υγειονομικών, για την απόσυρση του φορομπηχτικού νομοσχεδίου που χτυπάει αμείλικτα τους επαγγελματίες, για το εισόδημα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, 100% αποζημιώσεις για τις ζημιές από την πλημμύρα και την αποκατάσταση των καταστροφών».

www.ertnews.gr



Source link