Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ισημερινός: Εξουδετέρωσαν drone που μετέφερε εκρηκτικά σε φυλακή υψίστης ασφαλείας

Βομβιστική επίθεση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Γουαγιακίλ, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ισημερινού, απέτρεψε χθες Τρίτη η αστυνομία, εξουδετερώνοντας drone που μετέφερε εκρηκτικά στην οροφή του σωφρονιστικού καταστήματος (στη φωτογραφία του eluniverso.com, επάνω, η πτέρυγα στην οροφή της οποίας προσγειώθηκε το drone).

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών καταγράφεται η στιγμή κατά την οποία αστυνομικοί πυροδοτούν εξ αποστάσεως το drone που εντοπίστηκε στην οροφή πτέρυγας της φυλακής La Roca («Ο Βράχος»), από τις καλύτερα φυλασσόμενες σε ολόκληρη τη χώρα.

Σ’ αυτήν τη φυλακή είχε μεταφερθεί ο διαβόητος αρχηγός της συμμορίας Los Choneros

Ενα μικρό μαύρο δοχείο ήταν προσκολλημένο κάτω από το drone. Από την ελεγχόμενη έκρηξη καταστράφηκε τμήμα της οροφής του κτιρίου, το οποίο είχε εκκενωθεί νωρίτερα και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σ’ αυτήν τη φυλακή υψίστης ασφαλείας έχει μεταφερθεί ο διαβόητος κακοποιός Αντόλφο Μασίας, αρχηγός της συμμορίας Los Choneros.

Κέντρα επιχειρήσεων συμμοριών

Ορισμένες από τις φυλακές του Ισημερινού έχουν μετατραπεί σε κέντρα επιχειρήσεων συμμοριών, που συγκρούονται για την εξουσία και τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, τουλάχιστον 430 κρατούμενοι έχουν δολοφονηθεί μέσα σε φυλακές της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ





Source link