Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό και την εστίαση στις περισσότερες περιοχές – Προβληματισμός στη Θεσσαλία

Ο καλός καιρός βοήθησε τον τουρισμό και την εστίαση αυτές τις ημέρες. Ειδικότερα για την εστίαση, που αντιμετωπίζει το υψηλό κόστος λειτουργίας, από τις ακριβές πρώτες έως τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς ρεύματος.

Στη Θεσσαλονίκη, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία αυτές τις ημέρες «άγγιξαν» το 80%. Αρκετοί είναι οι Βαλκάνιοι τουρίστες, στους χειμερινούς προορισμούς η πληρότητα του διημέρου κυμαίνεται στο 60%, μειωμένη ελαφρά σε σχέση με το περσινό 70%. Σε προορισμούς κοντά στα αστικά κέντρα η πληρότητα φτάνει στο 80% και σε πιο μακρινούς δεν ξεπερνά το 40%. Το μεταφορικό κόστος είναι η βασική αιτία.

Μεγάλη «πληγή» του εγχώριου τουρισμού η Θεσσαλία

Προβληματισμός επικρατεί στη Θεσσαλία για τις επιπτώσεις των καταστροφικών πλημμυρών στον τομέα του τουρισμού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Λάρισα και τον Βόλο οι πληρότητες στα τουριστικά καταλύματα δεν ξεπερνούν το 25%. «Η τουριστική κίνηση έχει παγώσει στην πλειονότητα των καταλυμάτων στην περιοχή», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, που καλεί τα μέλη της σε έκτακτη συνέλευση την Τρίτη το απόγευμα στην Αγριά Βόλου για να δείξει πόσο τεράστια καταστροφή υπέστη ο τουρισμός στην περιοχή και να συζητηθούν οι επόμενες ενέργειες και δράσεις.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος

www.ertnews.gr



Source link