Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η Χάρις Αλεξίου ambassador της Αγοράς του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η Χάρις Αλεξίου, που κατέκτησε την κορυφή του ελληνικού τραγουδιού και στη συνέχεια εντυπωσίασε το κοινό με τις ερμηνευτικές της ικανότητες, θα είναι ambassador της Αγοράς, του αναπτυξιακού τμήματος του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

«Είναι πρωταρχικό μέλημα του φεστιβάλ να στηρίξει τη νέα γενιά που θα καταφέρει να μπει στον μαγικό κόσμο του σινεμά» λέει η ίδια σε σχετικό βίντεο, δηλώνοντας ότι δέχτηκε με πολλή χαρά την πρόσκληση του Φεστιβάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως συμπληρώνει, η Αγορά του ΦΚΘ είναι το τμήμα στο οποίο προετοιμάζεται το σινεμά του αύριο. «Άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται στο Φεστιβάλ και φέρνουν σενάρια, ιδέες, ακόμα και ταινίες που δεν έχουν ολοκληρωθεί, για να συναντήσουν σημαντικούς επαγγελματίες που θα τους φέρουν σε επαφή με διανομείς, με συμπαραγωγούς, με χρηματοδότες και έτσι θα καταφέρουν να μπουν στην παγκόσμια κινηματογραφική αγορά» αναφέρει η κ. Αλεξίου.

Δείτε το βίντεο:

Από την πλευρά του, το Φεστιβάλ τονίζει ότι εδώ και χρόνια διερευνά τις σχέσεις μεταξύ τεχνών και ανοίγει δημιουργικούς διαλόγους, όπως συνέβη πέρυσι με το Agora Series, οπότε δεν θα μπορούσε να σκεφτεί πιο ιδανική ambassador για την 64η διοργάνωση. «Μέσα από τον νέο αυτό ρόλο, η καταξιωμένη Ελληνίδα δημιουργός θα προωθήσει τις σημαντικές διεργασίες, μέσα από τις οποίες προκύπτει το σινεμά του αύριο και θα αναδείξει τον σημαντικό ρόλο της Αγοράς στη δημιουργική διαδικασία. Με τη φωνή της και τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει, η Χάρις Αλεξίου έχει γίνει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική μουσική πραγματικότητα, έχοντας παντοτινή θέση στις καρδιές του κοινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια μιας μεγάλης καριέρας, η οποία χαρακτηρίζεται από μαγικές ερμηνευτικές στιγμές, τη συναρπαστική σκηνική παρουσία αλλά και τη διαρκή ανίχνευση νέων καλλιτεχνικών δρόμων, έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, ενώ παράλληλα έχει υποστηρίξει ενεργά τις νέες και ανερχόμενες καλλιτεχνικές φωνές. Τα τελευταία χρόνια, μέσα από τη συμμετοχή της στη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, καθώς και σε παραστάσεις του Εθνικού και του Ελεύθερου Θεάτρου, των Γιώργου Νανούρη, Νίκου Καραθάνου, Όλιας Λαζαρίδου, Σταύρου Ράγια-Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη αλλά και στη μικρού μήκους Hostess-737 του Θανάση Νεοφώτιστου, η Χάρις Αλεξίου εξερευνά με μεγάλη επιτυχία διαφορετικά κομμάτια της καλλιτεχνικής δημιουργίας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.



Source link