Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η καταραμένη Porsche του Τζέιμς Ντιν και τα ατυχήματα που προκάλεσε μετά τον θάνατο του

Ήταν ο αγαπημένος Επαναστάτης Χωρίς Αιτία της Αμερικής που έζησε γρήγορα και πέθανε νωρίς.

Ο Τζέιμς Ντιν που αποτέλεσε τον πρώτο ηθοποιό που έλαβε Όσκαρ μετά τον θάνατο του για τον ρόλο του στην ταινία Ανατολικά της Εδέμ λάτρευε την ταχύτητα. Γι’ αυτό και στις 23 Σεπτεμβρίου του 1955, αν και δεν του επιτρεπόταν να συμμετέχει σε αγώνες βάσει του συμβολαίου του με την κινηματογραφική εταιρεία, αγόρασε μια Porsche 550 Spyder έναντι 7.000 δολαρίων, την οποία έτρεξε να της προσθέσει το εμβληματικό 130 στο καπό της και το παρατσούκλι «Little Bastard» πάνω από τη γρίλια.

Τα προφητικά λόγια του Άλεκ Γκίνες

Παρά τη μεγάλη χαρά του, οι γύρω του δεν είχαν ενθουσιαστεί με την αγορά της. Ο ηθοποιός Άλεκ Γκίνες είχε γράψει χαρακτηριστικά σε ημερολόγιο του που δεν δημοσιεύτηκε ποτέ ότι «το σπορ αυτοκίνητο μου φάνηκε δυσοίωνο…». Μάλιστα, έγραψε ότι τον παρακάλεσε να μην μπει ποτέ μέσα σε αυτό λέγοντας του, «αν μπεις σ’ αυτό το αυτοκίνητο θα βρεθείς νεκρός μέσα σ’ αυτό τέτοια ώρα την επόμενη εβδομάδα», γράφει η Sun.

Η πρόβλεψη του Βρετανού ηθοποιού επαληθεύτηκε και στις 30 Σεπτεμβρίου του 1955 περίπου στις 5 το απόγευμα πηγαίνοντας προς το Σαλίνας, για να πάρει μέρος σε ακόμη έναν αγώνα αυτοκινήτων, θα συγκρουστεί με ένα Ford Tudor 150 που οδηγούσε ένας φοιτητής. Από τις στραπατσαρισμένες λαμαρίνες θα ανασυρθεί νεκρός, δίπλα στον βαριά τραυματισμένο φίλο του, Ρολφ Βίτεριχ, έναν Γερμανό μηχανικό αγωνιστικών αυτοκινήτων. Αυτός αποκάλυψε ότι έτρεχαν με 140 χιλιόμετρα την ώρα και ότι τα τελευταία του λόγια πριν τη σύγκρουση ήταν: «Δεν μπορεί. Θα μας δει ο τύπος, θα σταματήσει…».

Ο αγαπημένος Επαναστάτης Χωρίς Αιτία της Αμερικής έζησε γρήγορα και πέθανε νωρίς στο τιμόνι της αγαπημένης του Porsche

Ο τύπος όμως που λεγόταν Ντόναλντ Τέρναπσιντ δεν σταμάτησε και η Porsche του Τζέιμς Ντιν σφηνώθηκε στο πίσω πλαϊνό μέρος του Ford με αποτέλεσμα να λυγίσει. Παρά το κακό της χάλι τον «Μικρό Μπάσταρδο» αγόρασε στη συνέχεια ο Τζορτζ Μπάρις για 2.500 δολάρια.

Το κακό έχει ένα πρόσωπο αλλά πολλά ποδάρια

Πολύ σύντομα όμως ο νέος οδηγός της γλίστρησε από ένα τρέιλερ και έσπασε το πόδι ενός μηχανικού. Αποφάσισε τότε να την πουλήσει κομμάτι – κομμάτι. Ο κινητήρας και το σύστημα μετάδοσης κίνησης πήγαν στους Τρόι Μακ Χένρι και Γουίλιαμ Έσχριντ αντίστοιχα. Οι δύο τύποι έφτιαχνα τις δικές τους Porsche και ήθελαν να αγωνιστούν μεταξύ τους.

Με τα μέρη του αυτοκινήτου του Ντιν στα οχήματά τους, ο Χένρι έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε ένα δέντρο με αποτέλεσμα να πεθάνει ακαριαία, ενώ οι τροχοί του Έσχριντ μπλόκαραν από το πουθενά, οπότε το αυτοκίνητο αναποδογύρισε και ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά. Ο Μπάρις επίσης πούλησε και δύο ελαστικά από το ατύχημα του Ντίν, τα οποία εξερράγησαν ταυτόχρονα όταν οδηγήθηκαν πάνω σε άλλο αυτοκίνητο.

Ο τυχερός συνοδηγός του Αμερικανού ηθοποιού, ο Βίτεριχ απέκτησε μεγάλο πρόβλημα αυπνίας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δύο φορές λόγω της ενοχής  του που επέζησε, μαχαίρωσε τη σύζυγό του 14 φορές το 1967 αλλά δεν τη σκότωσε και τελικά πέθανε σε τροχαίο από μεθυσμένο οδηγό το 1981.

Ανεξήγητες τραγωδίες

Όλα τα παραπάνω περιστατικά έκαναν τον Μπάρις να θέλει να θάψει το αυτοκίνητο, κάπου που δεν θα έβλεπε ξανά το φως, αλλά η Τροχαία της Καλιφόρνια τον έπεισε να της το δανείσει για να το χρησιμοποιήσει ως έκθεμα ασφαλείας.

«Δεν μπορεί. Θα μας δει ο τύπος, θα σταματήσει…», ήταν τα τελευταία λόγια του νεαρού ηθοποιού, σύμφωνα με τον συνεπιβάτη του, Ρολφ Βίτεριχ

Η πρώτη έκθεση απέτυχε όταν το γκαράζ που στέγαζε το αμάξι κάηκε, αλλά οι φλόγες δεν έβλαψαν το αυτοκίνητο. Την επόμενη φορά, οπότε εκτέθηκε σε ένα τοπικό λύκειο, το αυτοκίνητο έπεσε από την προθήκη του και έσπασε το ισχίο ενός μαθητή.

Τρίτη και φαρμακερή καθ’ οδόν προς για μια άλλη έκθεση, ο Τζορτζ Μπάρκουις υποτίθεται ότι μετέφερε το αυτοκίνητο σε μια καρότσα, όταν έπαθε ατύχημα και εκτινάχθηκε από το όχημα. Στη συνέχεια η Porsche έπεσε από το φορτηγό και τον σκότωσε.

Το στοιχειωμένο έκθεμα

Τα αλλόκοτα γεγονότα συνεχίστηκαν μέχρι το 1960, όταν το «Μικρό Μπάσταρδο» μεταφέρθηκε με τρένο σε μια άλλη έκθεση στο Μαϊάμι. Η εκδήλωση κύλησε χωρίς απρόοπτα, αλλά κατά την επιστροφή στο Λος Άντζελες, το βαγόνι εξαφανίστηκε. Έκτοτε η στοιχειωμένη Porsche 550 του Ντίν δεν εθεάθη ποτέ ξανά.

Μόνο ο άξονας της που κάποια στιγμή αγοράστηκε από έναν συλλέκτη στοιχειωμένων αντικειμένων, τον Ζακ Μπάγκανς, έναντι 382.0000 ευρώ εκτίθεται στο μουσείου του, The Haunted Museum στο Λας Βέγκας.

Δεν έχει βλάψει κανέναν επισκέπτη. Μέχρι στιγμής…



Source link