Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η ΔΕΥΑΜΒ για την ποιότητα του νερού πριν την κακοκαιρία Daniel

ΔΕΥΑΜΒ-3-1021x580

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ, μετά τις δηλώσεις της αναπληρωτής υπουργού Υγείας στη Βουλή που απάντησε σε ερώτηση της «Πλεύσης Ελευθερίας» και σχετικά δημοσιεύματα που βασίστηκαν στις δηλώσεις αυτές, αναφορικά με την ακαταλληλότητα του νερού στο Βόλο πριν τη θεομηνία Daniel, αναφέρει ότι το νερό ήταν κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

1. Η ΔΕΥΑΜΒ, προβαίνει στις προβλεπόμενες από την νομοθεσία αναλύσεις για την δοκιμαστική και ελεγκτική παρακολούθηση της ποιότητας του νερού που παράγει, αποθηκεύει στις δεξαμενές και διανέμει στους πολίτες κάθε μήνα. Και μάλιστα προβαίνει σε διπλάσιο αριθμό  αναλύσεων από τον αριθμό που προβλέπει η νομοθεσία. Στο πριν την θεομηνία χρονικό διάστημα δεν υπήρξε το οποιοδήποτε πρόβλημα.

2. Η ΔΕΥΑΜΒ, κάθε μήνα ενημερώνει για τα αποτελέσματα των αναλύσεων τις αρμόδιες αρχές ήτοι την Δ/νση Υγειονομικής Μηχανικής και Υγιεινής Περιβάλλοντος του Υπουργείου Υγείας και την Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίες και είναι αρμόδιες για κάθε κρίση επί της ποιότητας του διανεμόμενου νερού. 

3.  Η ΔΕΥΑΜΒ, σε κάθε περίπτωση που εντοπίστηκε στο παρελθόν, πρόβλημα στο νερό του δικτύου ( εντοπισμός νιτρικών στο Σέσκλο και Υδραργύρου στην Αγριά), αμελητί ενημέρωσε τους πολίτες ότι το νερό δεν είναι ανθρώπινης κατανάλωσης και προέβη στην κατασκευή πολύπλοκων και πολυδάπανων έργων ώστε το νερό των περιοχών αυτών να καταστεί εκ νέου κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Επισημαίνουμε ότι, το νερό της πόλης στο χρονικό διάστημα πριν την θεομηνία ήταν απολύτως κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση και ότι έτσι και τώρα χάρις στην βαθιά γνώση του αντικειμένου και στην σκληρή εργασία σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες το αμέσως επόμενο διάστημα  το νερό της πόλης θα καταστεί κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην επιχείρηση

«Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, οφείλουμε να απαντήσουμε σε κατηγορίες που αφορούν την εργασία μας, ειδικά στο κομμάτι της δειγματοληψίας για την καταλληλότητα του νερού, πριν τις πλημμύρες.  Επί χρόνια το πιστοποιημένο εργαστήριο της ΔΕΥΑΜΒ, για τις αναλύσεις και την ποιότητα νερού και το αν είναι πόσιμο και κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, όπως είναι και υποχρέωση μας, τις καταθέτει όλες επίσημα στην διεύθυνση Υγείας, με αριθμό πρωτοκόλλου.  Σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάει η πόλη μας, δεν επιτρέπουμε σε κανένα να κάνει πολιτική στην πλάτη των εργαζομένων και ειδικότερα με ό,τι έχει να κάνει με την εργασία μας. Τονίζουμε  κατηγορηματικά, ότι όλες οι αναλύσεις που κατατίθενται στην διεύθυνση υγείας, είναι αληθείς και ακριβείς.  Και ανέκαθεν ήταν και είναι στην διάθεση του καθενός, για τον έλεγχο της αλήθειας. Αυτό προκύπτει και από την διεύθυνση Υγείας από την οποία και ελεγχόμαστε. Με τη υγεία των συμπολιτών μας δεν παίζουμε!!!»

www.ertnews.gr



Source link