Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ζουλιάν Μπιανκόνε, ο ‘μικρός Παβάρ’ που θέλει να γίνει ξανά πρωταγωνιστής με τον Ολυμπιακό


Ο Ζουλιάν Μπιανκόνε συγκρίθηκε με τον Μπέντζαμιν Παβάρ από τον Φρεντερίκ Μπαριλαρό, μπήκε από νωρίς στα ποδοσφαιρικά βάσανα κι ανέβαινε τις σκάλες δύο δύο. Μία ατυχία στην Νότιγχαμ του έκοψε τη φορά που ο Γάλλος ήρθε για να ανακτήσει φορώντας τα ερυθρόλευκα.

Ο Ολυμπιακός, στις καθυστερήσεις της μεταγραφικής περιόδου, προχώρησε σε μία έξτρα λύση, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τη Νότιγχαμ Φόρεστ για την απόκτηση του 23χρονου Γάλλου αμυντικού, Ζουλιάν Μπιανκόνε.

Μία προσθήκη στο ρόστερ του Ντιέγκο Μαρτίνεθ καθόλα σημαντική αν ανατρέξει κανείς στο βιογραφικό του νεοαποκτηθέντα ερυθρόλευκου και τις περγαμηνές που τον ακολουθούν από την εποχή που βρισκόταν στις ακαδημίες της Μονακό. Τότε, που τον συνέκριναν με τον Μπέντζαμιν Παβάρ.

Η πίστη του Μπαριλαρό και το κάλεσμα του Τιερί Ανρί

Σ’ ένα αφιέρωμα του monaco-tribune στο νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού γίνεται λόγος στον άνθρωπο των ακαδημιών της Μονακό, Φρεντερίκ Μπαριλαρό ο οποίος ήταν προπονητής του Μπιανκόνε κι αυτός που τον πήρε από το κέντρο της άμυνας και τον τοποθέτησε δεξιά. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Μονεγάσκος κόουτς έβλεπε στοιχεία του Παβάρ στον Μπιανκόνε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως του τον θύμιζε λόγω “της ευφυΐας και της τεχνικής του”.

Και φτάνει η στιγμή που κάθε παιδί με όνειρο το ποδόσφαιρο περιμένει: Ο Τιερί Ανρί έχει την Μονακό στο Champions League με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Wanda Metropolitano. Οι Μονεγάσκοι έχουν ξεμείνει από δεξιά μπακ και ο θρύλος της Άρσεναλ καλεί τον Μπιανκόνε, όχι απλά για να μπει στην αποστολή, αλλά άρχισε στο παιχνίδι βασικός.

Μερικές εβδομάδες μετά η Μονακό αντιμετωπίζει την Λοριάν στο Κύπελλο Γαλλίας και ο Ανρί θέλει γκολ για να προκριθεί στην επόμενη φάση κι αυτό έρχεται με ωραία κεφαλιά του Ζουλιάν Μπιανκόνε. Μεγάλες στιγμές για τον νεαρό Γάλλο.

Ο δανεισμός και η πορεία προς τα 10.000.000 ευρώ

Στη συνέχεια αποφασίζεται από κοινού με τον ποδοσφαιριστή πως το καλύτερο για την εξέλιξη της καριέρας του είναι να βρει αγωνιστικά λεπτά ως δανεικός. Πράγματι, η Μονακό δίνει τον Μπιανκόνε στην θυγατρική Σερκλ Μπριζ από το ’19 έως το ’21 και με την επιστροφή του ήρθε η Τρουά του City Group αγοράζοντάς τον αντί 2,5 εκατ. ευρώ.

Ο Μπιανκόνε πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με 33 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ. Η καλή τεχνική, η άρτια σωματοδομή (ύψος 1,87μ.) σε συνδυασμό με τη δύναμη και την ικανότητά του να αγωνίζεται και στο κέντρο της άμυνας πείθουν τον Στιβ Κούπερ πως ο παίκτης είναι για Αγγλία κι έτσι η καριέρα του Γάλλου εκτοξεύεται με μεταγραφή 10.000.000 ευρώ (σύμφωνα με το Transfermarkt) στη Μέκκα Premier League.

Δυστυχώς, όμως, τον περασμένο Οκτώβριο ο Μπιανκόνε τραυματίστηκε κι έχασε ολόκληρη τη σεζόν. Τώρα, ο 23χρονος Γάλλος καλείται ν’ αφήσει πίσω την προηγούμενη χρονιά και να μπει αποφασιστικά στη διεκδίκηση θέσης σ’ ένα ανταγωνιστικό ρόστερ με εγχώριες και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.



Source link