Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Επιπλέον στοχευμένα μέτρα για τις παρακάρλιες περιοχές εξήγγειλε ο Χρ. Τριαντόπουλος στο Κιλελέρ

Την Κυριακή, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κιλελέρ, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφθηκε τη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ, όπου πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο της περιοχής.

Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν, πέραν από το Δήμαρχο Κιλελέρ, και οι Δήμαρχοι Ρήγα Φεραίου και Αγιάς, καθώς το αντικείμενο ήταν η στήριξη των Παρακάρλιων περιοχών μετά το πρωτοφανές πλημμυρικό φαινόμενο, καθώς και πολλοί αυτοδιοικητικοί, αλλά και αγρότες, των χωριών της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκε από τον Υφυπουργό το πλαίσιο της κρατικής αρωγής και δη το σκέλος αυτού που αφορά τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή, καθώς και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις έχουν ενταχθεί στο σχήμα της κρατικής αρωγής που αφορά τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, με τα οριζόντια μέτρα της κρατικής αρωγής, τα οποία και υλοποιούνται από την πρώτη στιγμή για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, προχωρά ο σχεδιασμός στοχευμένων μέτρων για την περιοχή που να σχετίζονται με τη μεσοπρόθεσμη απώλεια της παραγωγής από τις πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «από την πρώτη στιγμή έχουμε αναπτύξει μια στενή συνεργασία με τους Δημάρχους, τους τοπικούς παράγοντες και τους αγρότες των Παρακάρλιων περιοχών και, φυσικά, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της περιοχής. Μία συνεργασία, τόσο στο σκέλος του απεγκλωβισμού των καλλιεργήσιμων εκτάσεων από τα πλημμυρικά ύδατα και της αποκατάστασης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, που προχωρά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, όσο και στο σκέλος της στήριξης των αγροτών με μεσοπρόθεσμες δυσμενείς επιπτώσεις, που δρομολογείται σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Την επόμενη περίοδο, λοιπόν, σε ένα πλαίσιο γόνιμου διαλόγου και διαβούλευσης με τις περιοχές θα οριστικοποιηθούν και τα στοχευμένα μέτρα στήριξης, ενώ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η υλοποίηση των οριζόντιων μέτρων. Αλλά, φυσικά, συνεχίζεται και η προεργασία για την αποκατάσταση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής, τόσο στο εσωτερικό κομμάτι – δίπλα στα Κανάλια και στις προσβάσεις για τους κτηνοτρόφους της περιοχής, όσο και στο εξωτερικό κομμάτι, που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Όλοι μαζί συνεργαζόμαστε για να δοθούν λύσεις, να αποκατασταθεί η περιοχή και να στηριχθεί ο αγροτικός της κόσμος σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση».





Source link