Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Δόθηκε εντολή φίμωσης του Τραμπ

Πάγια τακτική του Ντόναλντ Τραμπ όταν στριμώχνεται στη γωνία είναι να επιτίθεται κατά πάντων, ακόμη και με γελοίες κατηγορίες ή βωμολοχίες.

Αυτή τη φορά όμως βρήκε τον δάσκαλο του στο πρόσωπο του δικαστή Άρθουρ Ένγκορον, ο οποίος κατέθεσε εντολή φίμωσης εναντίον του μετά από προσβλητικό σχόλιο του προς τη δικαστική υπάλληλο που βρισκόταν στην αίθουσα.

Εντολή φίμωσης για απρεπές σχόλιο σε υπάλληλο του δικαστηρίου

Συγκεκριμένα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δεύτερη μέρα της αστικής δίκης του στο Μανχάταν, ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος άκουσε τον προαναφερόμενο δικαστή να του ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχτεί ξανά απρεπή σχόλια του για υπαλλήλους του δικαστηρίου.

Νωρίτερα ο Τραμπ είχε αναρτήσει κείμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την συνεργάτη του Ένγκορον, τη δικηγόρο Άλισον Γκρινφιλντ, ότι είναι ερωτυική σύντροφος του ηγέτη της Δημοκρατι9κής πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, αποκαλώντας την «κοπέλα του Σούμερ, που με κυνηγά, τι ντροπή, αυτή η υπόθεση θα έπρεπε να απορριφθεί εξαρχής».

Οι κατηγορίες και οι ποινές

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, που κατηγορείται μαζί με δύο από τους γιους του ότι επί χρόνια παρουσίαζαν υπερεκτιμημένη την ακίνητη περιουσία τους, χαρακτήρισε εχθές «απάτη» τη συγκεκριμένη δίκη, που θα είναι η πρώτη σε μια σειρά υποθέσεων που θα εκδικαστούν τους επόμενους μήνες.

Εάν βρεθεί ένοχος, ο 77χρονος Τραμπ, φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις εκλογές του 2024, δεν κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης, όμως ενδέχεται να του επιβληθούν κυρώσεις που θα περιορίσουν τη δυνατότητά του να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Νέα Υόρκη. Επίσης, σε περίπτωση καταδίκης του, μπορεί να χάσει τον έλεγχο σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας του, όπως ο εμβληματικός Πύργος Τραμπ.



Source link