Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Δημιουργικές χρήσεις για βιβλιοθήκες: Οργάνωσε το χώρο σου


Ποιος είπε ότι οι βιβλιοθήκες σου πρέπει να μοιάζουν όπως αυτές του παθολόγου της γειτονιάς σου;

Ένα από τα πιο ευέλικτα και με διαφορετικές χρήσεις έπιπλα είναι η βιβλιοθήκη. Είναι αποδεδειγμένο ότι μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα από το να φιλοξενούν σε στοίβες τα φοιτητικά σου και τα λογοτεχνικά σου βιβλία.

Αν θέλεις να ανανεώσεις το χώρο σου ή χρειάζεσαι περισσότερο δημιουργικό χώρο αποθήκευσης, τότε διαβάζεις το κατάλληλο άρθρο, καθώς παρακάτω θα σου παρουσιάσουμε τις πιο δημιουργικές χρήσεις για την παλιά σου ή τη νέα σου βιβλιοθήκη.

Διαχωριστικό δωματίου

Μπορεί οι ενιαίοι χώροι να έχουν κυριαρχήσει τις τελευταίες δεκαετίες στις κατόψεις των σπιτιών μας αλλά κάποιες φορές ένας διαχωρισμός, ειδικά να πρόκειται για μια μοντέρνα γκαρσονιέρα, είναι απαραίτητος. Μια βιβλιοθήκη λοιπόν, μπορεί σε αυτήν την περίπτωση όχι μόνο να αποτελέσει χώρο αποθήκευσης των βιβλίων σου ή των άλλων πραγμάτων σου αλλά και να χρησιμεύσει για να οριοθετήσεις το χώρο. Προτίμησε μια ανοικτή βιβλιοθήκη ώστε να μην κλείσεις και μικρύνεις εντελώς το χώρο. Έτσι, ναι μεν θα διαχωρίσεις το χώρο αλλά θα διατηρήσεις και μια ευάερη αίσθηση. Βέβαια, αν αναζητείς μια πινελιά ιδιωτικότητας στο μικρό σου στούντιο, τότε επίλεξε μια κλειστή βιβλιοθήκη με κάποιο ίσως σχέδιο στην πλάτη της.

Ένα μικρό Home Office

Με την εργασία από το σπίτι να έχει καθιερωθεί σε αρκετές εταιρείες και να μετουσιώνεται πλέον σε εργασιακή κουλτούρα, ένα home office είναι απαραίτητο όσο ποτέ. Εάν δεν ζεις όμως σε ένα μεγάλο σπίτι στο οποίο μπορείς να διαθέσεις αποκλειστικά ένα δωμάτιο για χρήση γραφείου, μια βιβλιοθήκη θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση. Το μόνο που έχεις να προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου είναι μια μεγαλύτερη επιφάνεια από ξύλο ή ίσως γυαλί το οποίο θα αποτελέσει το νέο σου γραφείο. Μην ξεχάσεις να τη διακοσμήσεις με διάφορα αντικείμενα όπως κάποια κάδρα με φωτογραφίες, γλάστρες με φυτά, κεριά ή οτιδήποτε άλλο σε εκφράζει.

Η βιτρίνα για τις συλλογές σου

Λατρεύεις τον μοντελισμό; Αγαπάς τα video games ή τις vintage φιγούρες δράσης; Μήπως κάνεις συλλογή από φλιτζάνια ή σπάνιους μουσικούς δίσκους; Όποιο και εάν είναι το χόμπι σου μπορείς να αξιοποιήσεις τη βιβλιοθήκη σου ως βιτρίνα για τη συλλογή σου.
Τοποθέτησε στρατηγικά και όμορφα τα συλλεκτικά σου αντικείμενα πάνω της και άσε τα να κοσμήσουν με την παρουσία τους όποιο δωμάτιο επιθυμείς. Έτσι και εσύ θα τα θαυμάζεις αλλά και αυτά θα αποτελούν μια καλή αφορμή για να ξεκινήσει μια συζήτηση.

Ένας κήπος στο σπίτι σου

Τα φυτά εσωτερικού χώρου όχι μόνο βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα, αλλά φέρνουν και μια αναζωογονητική ανάσα φύσης στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Οι βιβλιοθήκες μπορούν να χρησιμεύσουν ως όμορφες εκθέσεις φυτών, μετατρέποντας τα φυτά σου που
τόσο αγαπάς σε έργο τέχνης. Διάλεξε μια ανθεκτική βιβλιοθήκη και τοποθετήστε φυτά σε γλάστρες σε διαφορετικά ράφια. Μη φοβάσαι να μπλέξεις μεταξύ τους διαφορετικά είδη και μεγέθη φυτών.

Ηome bar

Έχεις ξεκινήσει και χτίζεις μια μικρή συλλογή από ποτά ή μήπως το συρτάρι που έβαζες τα μπουκάλια της κάβας σου έχει γεμίσει ασφυκτικά; Η λύση ακούει στο όνομα μιας όμορφης βιβλιοθήκης που όχι μόνο θα χρησιμοποιηθεί ως πρακτικός χώρος τοποθέτησης της κάβας σου αλλά και ως ένα… home bar. Χρησιμοποίησέ την για να αναδείξεις τα μπουκάλια σου και τα ποτήρια σου ή ακόμα το σέικέρ σου για κοκτέιλ. Δώσε μικρές πινελιές που να θυμίζουν bar, όπως για παράδειγμα κάποια όμορφη πινακίδα ή βάλε κρυφό φωτισμό και καθρέφτη πίσω από τα ποτά σου. Ένα είναι η σίγουρο. Η μπάρα στη βιβλιοθήκη σου θα… συζητηθεί πολύ!

Έξτρα αποθηκευτικός χώρος στην κουζίνα σου

Ένα μικρό σπίτι μπορεί να αποδειχθεί μη βολικό στην πορεία καθώς εσύ έχεις γεμίσει σταδιακά με αντικείμενα που χρειάζεσαι. Στην περίπτωση μιας μικρής κουζίνας με λίγα ντουλάπια και μικρό αποθηκευτικό χώρο, μια βιβλιοθήκη αποτελεί σωτήρια επιλογή. Τοποθέτησε τη βιβλιοθήκη σου κοντά στην κουζίνα και χρησιμοποίησέ την για να αποθηκεύσεις, κατσαρόλες, τηγάνια, πιάτα και μικρές συσκευές. Στα πιο στενά της ράφια μπορείς να βάλεις τα μπαχαρικά σου ή κάποια άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιείς σε
καθημερινή βάση.

Έπιπλο εισόδου

Γλίτωσε ένα ακόμη έπιπλο τοποθετώντας μια βιβλιοθήκη σε νευραλγικό σημείο κοντά στην είσοδο του σπιτιού σου. Μια βιβλιοθήκη κοντά στην μπροστινή πόρτα του διαμερίσματός σου μπορεί να χρησιμεύσει ως εύκολος για γρήγορος χώρος για να τοποθετείς τα κλειδιά σου και την αλληλογραφία σου, τσάντες, παπούτσια κ.α. Μπορείς τοποθετώντας γάντζους ή μανταλάκια στο πλάι ή στο πίσω μέρος της βιβλιοθήκης να την μετατρέψεις και ως ντουλάπα για να κρεμάς παλτά, καπέλα και κασκόλ.

Ξέχνα όσα ήξερες για τις βιβλιοθήκες, σκέψου έξω από το κουτί και χρησιμοποίησε ένα θεωρητικά απλό και μουντό έπιπλο για να προσθέσεις στιλ και οργάνωση σε διάφορους χώρους στο σπίτι σου!



Source link