Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Δήμος Βόλου: Διαδικασία αιτήσεων για οικονομική βοήθεια

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΒΟΛΟΥ-2

Από το Δήμο του Βόλου εφιστάται η προσοχή των δημοτών ότι το σύνολο του Δήμου έχει κηρυχθεί ως πλημμυρόπληκτος και συνεπώς  μπορούν να τύχουν της οικονομικής βοήθειας των διατάξεων που περιλαμβάνονται στα Φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως  ΦΕΚ Β΄5813/04.10.2023 και 5842/04.10.2023  για επισκευές.

Καλούνται, συνεπώς, οι δημότες τα κτήρια των οποίων έχουν υποστεί ζημιές και χρήζουν επισκευών να καταθέσουν αίτηση με τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στα παραπάνω ΦΕΚ στην αρμόδια υπηρεσία ΔΑΕΕΦΚ προκειμένου να τους δοθεί η προβλεπόμενη οικονομική ενίσχυση.

Για όσους δημότες, λόγω των ζημιών έχουν υποχρεωθεί να καταφύγουν σε άλλη κατοικία χορηγείται επιδότηση προσωρινής στέγασης με την μορφή επιδότησης ενοικίου  ή συγκατοίκησης, με βάση τις διατάξεις που περιλαμβάνονται  στο ΦΕΚ 5844 Β΄ για επιδότηση ενοικίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά για περισσότερες πληροφορίες με το τηλ. 2131331300 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση gdaefk@civilprotection. Gr και [email protected]

Παράταση για προθεσμία αίτησης αποζημίωσης για πυρκαγιές

Από τον Δήμο Βόλου γνωστοποιείται ότι παρατείνεται η προθεσμία και  ορίζεται η 26η Οκτωβρίου  2023 ως καταληκτική ημερομηνία  υποβολής δικαιολογητικών στην αρμόδια επιτροπή, όπως αυτή  τροποποιήθηκε με το άρθρο 4 της υπ’ αρ. 33862/06-05.2019 κοινής υπουργικής απόφασης, με αρμοδιότητα την εξέταση αιτημάτων καταβολής στα  πληττόμενα από την πυρκαγιά της 26ης Ιουλίουνοικοκυριά χρηματικών ενισχύσεων.

Τα δικαιολογητικά που απαιτείται να υποβληθούν και τα οποία θα παραλαμβάνονται στο πρώην Δημαρχείο της Νέας Αγχιάλου είναι τα κάτωθι:

α) Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου (βλ. Παράρτημα).

β) Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (Έντυπο Ε1) τελευταίου φορολογικού έτους, για το οποίο υποχρεούται να έχει υποβάλει δήλωση ο αιτών ή έχει ήδη υποβάλει (για την επιβεβαίωση της κύριας ιδιόκτητης, μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας ή της δευτερεύουσας ιδιόκτητης κατοικίας και τον αριθμό των εξαρτώμενων ή/και φιλοξενούμενων μελών του δικαιούχου).

γ) Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Έντυπο Ε9) τελευταίου φορολογικού έτους, για το οποίο υποχρεούται να έχει υποβάλει δήλωση ο αιτών ή έχει ήδη υποβάλει, για τις περιπτώσεις ιδιόκτητης κατοικίας.

δ) Βεβαίωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις περιπτώσεις πυρκαγιάς, όταν δεν υπάρχει Δελτίο Αυτοψίας της ΓΔΑΕΦΚ.

ε) Δελτίο επανελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, εφόσον έχει διενεργηθεί αυτοψία από την ΓΔΑΕΦΚ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες  σχετικά με την απόφαση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες και για υπόδειγμα της αίτησης  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται  από το site του Δήμου Βόλου dimosvolos.gr

www.ertnews.gr



Source link