Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Γιατροί του ΚΥ Σκοπέλου: «Άνοιξε πλατύς δημόσιος διάλογος στο νησί για τις ελλείψεις»


Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου που μετά από την δημοσίευση των επιστολών τους για τις ελλείψεις στο ΚΥ άνοιξε μία ευρεία συζήτηση. Σε νέα ανακοίνωσή τους ωστόσο προχωρούν σε μία διευκρίνηση ώστε να μην αφήσουν καμία σκιά και καμία παρανόηση.

Ειδικότερα, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι «μεγάλη ικανοποίηση μας προκάλεσε το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες και μετά την δημοσίευση της επιστολής μας για τις ελλείψεις στο ΚΥ Σκοπέλου, άνοιξε πλατύς δημόσιος διάλογος στο νησί και όχι μόνο.

Παρ’όλα αυτά, στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε το τεράστιο κενό που αφήνουν οι τέσσερις ακάλυπτες θέσεις ειδικών Γενικής Ιατρικής,  οι οποίοι αποτελούν τον πυρήνα λειτουργίας των πρωτοβάθμιων δομών υγείας, δημιουργήσαμε μια παρεξήγηση που αναπαράχθηκε και θεωρούμε υποχρέωση μας να αποκαταστήσουμε την πραγματική εικόνα.

Στο ΚΥ υπηρετούν συνολικά τρεις ειδικευμένοι γιατροί. Εκτός από την Γενική Ιατρό, στο δυναμικό του ΚΥ υπάρχει και μία Παιδίατρος, η οποία εκτελεί και χρέη Συντονίστριας Διευθύντριας, και ένας Καρδιολόγος ο οποίος αναλαμβάνει τα καρδιολογικά περιστατικά του νησιού επείγοντα και μη, καθώς και μεγάλο μέρος της τακτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συχνά εκτός των στενών ορίων της ειδικότητας του».

The post Γιατροί του ΚΥ Σκοπέλου: «Άνοιξε πλατύς δημόσιος διάλογος στο νησί για τις ελλείψεις» appeared first on Magnesia News.



Source link