Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Γαλλία (5η αγωνιστική): Για την διατήρηση της… πρωτιάς η Μονακό


 

Το “μενού” της 5ης αγωνιστικής εμπεριέχει έξι αναμετρήσεις, με την πρώτη να είναι αυτή ανάμεσα με την Λοριάν και την Μονακό, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή της Ligue 1. Στην “μάχη” και η Μαρσέιγ με την Λυών.

Η πρώτη αναμέτρηση της ημέρας, λαμβάνει χώρα στο “Σταντ ντου Μπουστουά”. Η Λοριάν φιλοξενεί την Μονακό, η οποία είναι πρώτη στην βαθμολογία του γαλλικού πρωταθλήματος, σε ένα ματς που θα πραγματοποιηθεί στις 14.00, ώρα Ελλάδος.

Στις 16.00, η Κλερμόν υποδέχεται την Ναντ, στο “Σταντ Γκάμπριελ Μποντπίντ”. Από τους γηπεδούχους θα απουσιάζουν οι Άντρικ, Μπέλα και Κορίς, ενώ από τους φιλοξενούμενους οι Σεντόνζ, Λα Φοντ, Μεοπιού, Ζεζέ. Την ίδια ώρα, σέντρα θα γίνει και στο “Στάντε Ογκούστε-Ντελόν”, ανάμεσα στην Ρεμς και στην Μπρεστ. Οι δύο ομάδες έχουν να κάνουν από μία απουσία η κάθε μία. Οι οικοδεσπότες θα στερηθούν των υπηρεσιών του Γουίλσον-Έσμπραντ, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν στο πλευρό τους τον Περέιρα Λάγκε. Τρίτο ματς στην ίδια χρονική ζώνη, είναι αυτό του Στρασβούργου κόντρα στην Μονπελιέ. Η ομάδα του Βιέιρα έρχεται από ήττα με 2-0, απέναντι στην Νις, πριν την παύση για τις κλήσεις των εθνικών ομάδων, στο πλάισιο των προκριματικών του EURO 2024. Ωστόσο, η Μονπελιέ έχει πιο δυσάρεστη… εμπειρία από την αγωνιστική, αφού έχασε με 3-1 εντός έδρας από την Ρεμς.

Στις 18.05, στο “Σταντ Βελοντρόμ”, η Μαρσέιγ θα υποδεχθεί την Τουλούζ. Οι γηπεδούχοι είναι τέταρτοι στην βαθμολογία της Ligue 1, μέχρι στιγμής, και θέλουν να συνεχίσουν να βρίσκονται εκεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, παίρνοντας ένα εισιτήριο για τα προκριματικά Champions League. Οι φιλοξενούμενοι είναι στην 13η θέση, τρεις θέσεις μακριά από την ζώνη πλέι-οφ υποβιβασμού.

Τελευταίο ματς της ημέρας, είναι αυτό ανάμεσα στην Λυών και στην Χάβρη, στις 21.45 ώρα Ελλάδος, στο “Παρκ Ολιμπίκ Λυών”. Το σύνολο του Μπλανκ είναι τελευταίο στην βαθμολογία του γαλλικού πρωταθλήματος, ερχόμενο από την πικρή ήττα με 4-1, από την Παρί Σεν Ζερμέν. Η Χάβρη είναι στην 11η θέση, θέλοντας να πλησιάσει στην ζώνη της Ευρώπης, όντας φορτσάτη από την 4η αγωνιστική, αφού σκόραρε τρία γκολ απέναντι στην Λοριάν, κρατώντας την εστία της απαραβίαστη!//ΓΚ

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στην Ligue 1

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

Παρί Σεν Ζερμέν – Νις 2-3

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

Ρεν – Λιλ 2-2
Λανς – Μετς 0-1

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

14:00 Λοριάν – Μονακό
16:00 Κλερμόν – Ναντ
16:00 Ρεμς – Μπρεστ
16:00 Στρασβούργο – Μονπελιέ
18:05 Μαρσέιγ – Τουλούζ
21:45 Λυών – Χάβρη

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της Ligue 1ΕΔΩ.



Source link