Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόλος: Η διοίκηση του Αχιλλοπούλειου δίνει απαντήσεις για τη λειτουργία των ΤΕΠ μετά από ανάρτηση του Η. Καραμέτου

Screenshot-2021-12-03-at-15-21-22-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΒΟΛΟΥ-1024x480-jpg-Εικόνα-WEBP-1024-×-480-εικονοστοιχεία-1280x720

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Αχιλλοπούλειου, απαντά στην τοποθέτηση του επικεφαλής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου για «σημαντικές ελλείψεις στο Τμήμα αλλά και στη μη σωστή λειτουργία της Άθμιας Φροντίδας Υγείας».

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του Αχιλλοπούλειου:

Με την 2261/08-02-2021 Απόφαση Προκήρυξης, προκηρύχθηκαν έξι (6) θέσεις ειδικευμένων  ιατρών Κλάδου ΕΣΥ για το ΤΕΠ, οι οποίες όμως κατέστησαν άγονες. Με την αριθμ.Γ4α/Γ.Π.14830/08.03.2023Προκήρυξη, προκηρύχθηκε άλλη μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού για το ΤΕΠ, η οποία έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται  η Απόφαση διορισμού. Σήμερα, στο ΤΕΠ υπηρετούν πέντε ειδικευμένοι ιατροί, αναμένοντας και το νέο διορισμό. Επίσης, ενισχυόμαστε σε μηνιαία βάση από την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας με τρεις γιατρούς, για την κάλυψη σημαντικών αναγκών του ΤΕΠ (εφημεριών, κ.λ.π.).

Επισημαίνεται ότι το Νοσηλευτικό προσωπικό είναι άκρως καταρτισμένο και εκπαιδευμένο και αριθμητικά περισσότερο από τα έτη 2008-2009, όπου ο ετήσιος αριθμός των εξεταζόμενων ήταν πάνω από 110.000, ενώ το 2020 κατήλθε στις 52.330, το 2021στις 48.423 και το 2022 κατήλθε στις 62.307. Αυτό σημαίνει μείωση του χρόνου αναμονής και βελτίωση του βαθμού ικανοποίησης των ληπτών Υπηρεσιών Υγείας. Συγκεκριμένα, στο ΤΕΠ υπηρετούν τριάντα (30) Νοσηλευτές και επιπλέον, συνεπικουρούν τέσσερα άτομα από τη Βραχεία Νοσηλεία στο καρδιολογικό του ΤΕΠ.

Τηρούνται επακριβώς οι συμβατικοί όροι τόσο με την καθαριότητα όσο και με τη φύλαξη, με σαφή διασφάλιση της ποιότητας.

Το έργο  με τίτλο «ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΤΕΠ» μετά και από την πρόσφατη αναθεώρηση,  έχει προϋπολογισμό € 1.804.829,45 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και την διαδικασία ωρίμανσης, ένταξης και υλοποίησης την έχει αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ.  Το έργο σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνει την αναβάθμιση, αναδιαρρύθμιση, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) το οποίο καλύπτει χώρο με επιφάνεια περίπου 790 τ.μ.

Επίσης, διατέθηκαν σημαντικά κονδύλια για την προμήθεια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (18 σύγχρονα συστήματα), εκτυπωτών & πολυμηχανημάτων (πάνω από 10) και λογισμικού (για τη διασύνδεση του πληροφοριακού συστήματος του Νοσοκομείου με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση). 

Η ανάρτηση του Ηλία Καραμέτου ανέφερε:

«Αγαπητοί υπεύθυνοι του χώρου της υγείας, τα τμήματα επειγόντων και εν προκειμένω το δικό μας έχει φθάσει στα όρια του. Δεν υπάρχει τμήμα επειγόντων το οποίο μέχρι τις 12 να έχουμε εξετάσει πάνω από 50 ανθρώπους Κυριακή αργία που αμιγώς επείγοντα είναι 8- 10 . Άρα κάτι δεν γίνεται σωστά και ο πολίτης δεν έχει άλλου διέξοδο άμεσα να απευθυνθεί παρά στο τμήμα επειγόντων για ότι μπορεί να φαντασθεί κανείς (ενδεικτικά πιστοποιητικό αθλητή, ενημέρωση συγγενούς για ασθενή που δεν γνωρίζει το ιστορικό του, για θέμα που έχει παρουσιαστεί μήνες πριν). Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο. Πάντως ένας γιατρός με 25 χρόνια υπηρεσίας και 5 περίπου ειδικευόμενοι γιατροί θα εξετάζουν ασταμάτητα για 24 ώρες, τα μη επείγοντα αλλά θα είναι σε ετοιμότητα μετά από 20 ώρες και για το βαρύ περιστατικό …. που θα έρθει την νύχτα και δικαιολογημένα θα πρέπει να αντιμετωπισθεί ως υπερεπειγον αλλά με τι κουραγιο…. Κανένας τοπικός, περιφερειακός, κεντρικός ιθύνων δεν ενδιαφέρεται όσα έγγραφα και αν έχω στείλει για φύλαξη (από το πρωί χωρίς φύλαξη, χωρίς πόρτες, χωρίς σειρά) να αναγκάζεται ο γιατρός να κάνει και τον φύλακα και να έρχεται αντιμέτωπος με την οργή και την απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων συνοδών που δεν σέβονται την προσπάθεια μας, που το σύστημα επιβιώνει χάρη στο φιλότιμο μας και όχι στα ψιλά που αμειβόμαστε !!! ΦΤΑΝΕΙ ΟΜΩΣ !!! Κύριοι δεν έχετε καταλάβει ότι θα φύγουμε όλοι από το ΕΣΥ !!!! Ο κόσμος με την συμπεριφορά του δεν έχει καταλάβει ότι δεν θα υπάρχει άνθρωπος να τον εξετάσει !!!! Οι συναδελφοι που παραπέμπουν περιστατικά που θα τα στέλνουν μετά …. Είναι πολύ προβληματισμένος για την συνέχεια μου και την συνέχεια του δημοσίου ΕΣΥ αν και έχω γράψει πολύ μελάνι αλλά κωφεύουν…… ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ !!! Ένας εξουθενωμένος γιατρός του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ που θα μπορούσε να είναι κάπου που τον σέβονται και τον ακούνε !!!! Συνολικά εξετάζονται καθημερινά 200 και πλέον άτομα στο τμήμα επειγόντων δηλ 6000 το μήνα δηλ μισός Βολος το χρόνο. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας !!! Όσο για τις συνθήκες εργασίας αρκεί μια επι τόπου αυτοψία που εργαζόμαστε» !!!!!

www.ertnews.gr



Source link