Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόλος: Αγωνία για τους κατοίκους στο Παλιό Λιμεναρχείο – Λάσπη, φραγμένα φρεάτια και κίνδυνος νέας πλημμύρας

IMG_3493

Γειτονιά «φάντασμα» θυμίζει το παλιό Λιμεναρχείο στο Βόλο, καθώς οι δρόμοι κάτω από το σχολείο δεν έχουν καθαριστεί καλα από τις λάσπες μετά τη δεύτερη κακοκαιαρία “Elias” όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ελήφθησαν χθες το απόγευμα με το τέλος της βροχής.

Οι κάτοικοι εκφράζουν την αγωνία τους καθώς με την πρώτη ψιχάλα βλέπουν μπροστά τους τον κίνδυνο μιας νέας καταστροφής των περιουσιών τους από πλημμύρα. Ζητούν από τον Δήμο Βόλου και τον Οργανισμό Λιμένος να λάβουν μέτρα προστασίας για την συνοικία και τονίζουν πως πρέπει άμεσα να γκρεμιστεί ο τοίχος που χωρίζει τον λιμενικό χώρο από την συνοικία, ο οποίος λειτουργεί ως φράγμα που εμποδίζει τα νερά να οδηγηθούν στην θάλασσα.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Βόλου, κάτοικοι της συνοικίας εκφράζουν το παράπονό τους “λες και είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας. Φοβόμαστε ότι θα πλημμυρίσουμε και πάλι. Υπάρχουν φραγμένα φρεάτια και η λάσπη δεν λεει να μας εγκαταλείψει, ενώ και το λιμάνι, όπως είδατε και εσείς δεν έχει καθαριστεί μετά την δεύτερη κακοκαιρία και όταν δεν βρέχει, η σκόνη πάει σύννεφο. Ενημερώσαμε, δήμο, διεύθυνση Υγείας καθώς στη γειτονιά υπάρχουν και σπίτια εγκατελειμμένα που δεν έχουν καθαριστεί και αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία”.

Δρόμοι όπως η Βότση πάνω από λιμάνι, Έλλης, όπως ανεβαίνουμε για Λαμπράκηδες και η Λήμνου και Παπακυριαζή, Ελασσόνος, Μητροπολίτου Γρηγορίου παραμένουν ακαθάριστες με πολλές ζημιές σε οδοστρώματα και πεζοδρόμια. “Ακόμα περιμένουμε από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου να πραγματοποιήσει τις δεσμεύσεις του, που έδωσε ο κ. Αναγνώστου μετά τη συνάντηση που είχαμε στις 03/10/2023 δηλαδή πριν από 2 εβδομάδες.

Η δέσμευση ήταν ο τοίχος είτε να πέσει είτε να αντικατασταθεί με κάγκελα επί της Παπακυριαζή, ώστε τα νερά να φεύγουν απρόσκοπτα προς τη θάλασσα. Δεν έχει γίνει όμως τίποτα απολύτως”.

Επιπλέον πολλά σπίτια που είχαν νοικιάσει φοιτητές εγκαταλείφθηκαν ενώ και άλλα τα εγκαταλείπουν οι κάτοικοι διότι δεν μπορούν να επιβιώσουν εκεί. Μάλιστα όπως ανέφεραν στην ΕΡΤ Βόλου, “ακούγεται ότι θα έλθουν εταιρείες να τα αγοράσουν. Δεν είναι σωστό να εγκαταλείψουμε εμείς τα σπίτια που ζούμε χρόνια εμείς και οι γονείς μας”.

www.ertnews.gr



Source link