Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βρετανία: «Ο μεγάλος αριθμός των Ρώσων στρατιωτών που λιποτακτούν δείχνει το χαμηλό ηθικό τους»

Ρωσικά δικαστήρια καταδικάζουν όλο και μεγαλύτερο αριθμό Ρώσων για λιποταξία, γεγονός που υποδηλώνει ότι το ηθικό των Ρώσων στρατιωτών είναι χαμηλό, σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

“Η άρνηση να πολεμήσουν πιθανόν να αντανακλά την έλλειψη εκπαίδευσης, κινήτρου και τις καταστάσεις έντονου στρες που βιώνουν οι ρωσικές δυνάμεις κατά μήκος ολόκληρης της ουκρανικής πρώτης γραμμής”, αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάλυση αναφέρεται σε μια έκθεση της ανεξάρτητης ρωσικής ιστοσελίδας Mediazona στις 18 Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία σχεδόν 100 στρατιώτες καταδικάζονται κάθε εβδομάδα επειδή αρνούνται να υπακούσουν σε εντολές.

“Το υψηλό ποσοστό σε καταδίκες δείχνει την κακή κατάσταση του ηθικού στον ρωσικό στρατό και την διστακτικότητα κάποιων να πολεμήσουν”, αναφέρεται στην έκθεση.

Αυτό έχει ωστόσο μικρό αντίκτυπο στον αριθμό των δυνάμεων καθώς η Ρωσία καλύπτει τις απώλειες σε δυναμικό στέλνοντας μαζικά ελλιπώς εκπαιδευμένους στρατιώτες στο μέτωπο, σύμφωνα με την ανάλυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Από την μερική επιστράτευση των ρωσικών δυνάμεων τον Σεπτέμβριο του 2022 η Ρωσία έχει προσαρμόσει την προσέγγισή της στον πόλεμο χρησιμοποιώντας μαζικά (στρατιώτες) για τις επιθετικές και αμυντικές επιχειρήσεις της”, καταλήγει η ίδια πηγή.



Source link