Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αύξησε την ποιότητα, γέμισε το ρόστερ και θα πέφτουν κορμιά για μια θέση στην ενδεκάδα


Το SPORT24 αναλύει πώς διαμορφώθηκε το ρόστερ του Ολυμπιακού μετά τις προσθήκες των Ποντένσε, Γιόβετιτς και Σολμπάκεν. Οι λύσεις που θα έχει στα χέρια του ο Μαρτίνεθ και η μάχη για μια θέση στην ενδεκάδα.

Οι τελευταίες ποιοτικές προσθήκες των Ποντένσε, Γιόβετιτς και Σολμπάκεν ενίσχυσαν αυτό που είχαν στο μυαλό τους στον Ολυμπιακό, δηλαδή να δημιουργήσουν ένα γεμάτο ρόστερ, το οποίο θα μπορέσει να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Στόχος της πειραϊκής ομάδας είναι να επιστρέψει στην κορυφή στην Ελλάδα και να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά στην Ευρώπη και έχει το υλικό για να το πετύχει.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού, σε συνεργασία με τον Κορδόν και τον Μαρτίνεθ λειτούργησαν μεθοδικά, ορθολογικά και αποτελεσματικά τη θερινή μεταγραφική περίοδο φτιάχνοντας μία ομάδα με ορισμένους έμπειρους και αρκετούς νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν κοινά σημεία την ποιότητα, την προσωπικότητα, την οξυδέρκεια, το ομαδικό πνεύμα και τη νοοτροπία νικητή.

Πολλά περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης

Πλέον, η μπάλα είναι στα πόδια του Μαρτίνεθ και των παικτών της πειραϊκής ομάδας για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα συνδυάζει το καλό θέαμα με τα αποτελέσματα, με τα πρώτα δείγματα στο πρωτάθλημα και στο Europa League να είναι ενθαρρυντικά.

Ο Ισπανός τεχνικός και οι ποδοσφαιριστές βγάζουν μία θετική αύρα, αυτό που παρουσιάζουν στο γήπεδο αγωνιστικά αρέσει στους φίλους του Ολυμπιακού και όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης, αν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμη δεν έχουν μπει στην εξίσωση ο Ποντένσε, ο Γιόβετιτς και ο Σολμπάκεν, ενώ ο Ορτέγκα έπαιξε μόλις το πρώτο του ματς την περασμένη Κυριακή.

Η πειραϊκή ΠΑΕ έκανε 15 μεταγραφές τη θερινή μεταγραφική περίοδο, με τους 14 παίκτες να εντάσσονται στο ρόστερ (το οποίο ουσιαστικά άλλαξε κατά το ήμισυ) και τον Χόλσγκροουβ να αποκτάται από την Πάσος Φερέιρα και να παραχωρείται αμέσως δανεικός στην Εστορίλ.

Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε στο έμψυχο δυναμικό του, τους Ποντένσε, Σολμπάκεν, Γιόβετιτς, Ορτέγκα, Έσε, Μπρίνιτς, Ελ Κααμπί, Ιμπόρα, Κίνι, Σκάρπα, Ρίτσαρντς, Πορόζο, Αλεξανδρόπουλο και Φρέιρε.

Από την άλλη, αποχώρησαν 17 ποδοσφαιριστές, οι Μπακαμπού, Χουάνγκ, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Βαλμπουενά, Μπουχαλάκης, Ουσεϊνού Μπα, Σαμασέκου, Κανός, Γκάρι Ροντρίγκες, Ραμόν, Μπουτούτσι, Κρίστινσον, Κασάμι, Ντε Λα Φουέντε και Χάμες.

Έτσι, το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει διαμορφωθεί ως εξής: Τερματοφύλακες: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης. Αμυντικοί: Ορτέγκα, Ανδρούτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ροντινέι, Ρίτσαρντς, Πορόζο, Ρέτσος, Ντόη, Σισέ. Μέσοι: Καμαρά, Ιμπόρα, Αλεξανδρόπουλος, Έσε, Σκάρπα, Φορτούνης, Καρβάλιο. Επιθετικοί: Βρουσάι, Μασούρας, Ποντένσε, Μπιέλ, Σολμπάκεν, Μπρίνιτς, Ελ Κααμπί, Γιόβετιτς, Ελ Αραμπί και Αλγκασίμ Μπα. Επίσης, για την ώρα εκκρεμεί η απόφαση για τον Χασάν ο οποίος βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας του.

Το βάθος στο ρόστερ θα μετρήσει αρκετά

Επιχειρώντας κάποιος να κάνει μία ανάλυση για το που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε παίκτης, διαπιστώνει ότι ο Μαρτίνεθ έχει δύο, τρεις ακόμη και τέσσερις επιλογές σε ορισμένες θέσεις της ενδεκάδας.

Γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόζει το σύστημα ανάλογα με τις συνθήκες και τον αντίπαλο (4-2-2-2, 4-2-3-1, 4-3-3) κάνοντας ταυτόχρονα κατάλληλη διαχείριση των ποδοσφαιριστών, καθώς τα παιχνίδια θα είναι πολλά μέσα στην περίοδο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Το βάθος στο ρόστερ θα μετρήσει αρκετά για κάθε ομάδα σε όλη αυτή τη διαδρομή των εννέα μηνών μέχρι το τέλος Μαϊου και ο Ολυμπιακός έχει φροντίσει να θέσει στη διάθεση του Μαρτίνεθ τους παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες.

Ο Ισπανός κόουτς, λοιπόν, έχει βασικές επιλογές για κάθε θέση και, παράλληλα, αρκετές εναλλακτικές λύσεις. Μάλιστα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο ποδόσφαιρο με τις πέντε αλλαγές, οι προπονητές έχουν περισσότερα περιθώρια κινήσεων.

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, πάντως, ο Μαρτίνεθ δεν θα δυσκολεύεται μόνο στον καταρτισμό της ενδεκάδας, αλλά ακόμη και ποιους παίκτες θα αφήνει σε κάθε ματς εκτός 20άδας. Οι αποφάσεις δεν θα είναι εύκολες και οι ποδοσφαιριστές έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει κάθε εβδομάδα να δίνουν σκληρή μάχη για μία θέση στην ενδεκάδα.

Αναλυτικά, πως διαμορφώνεται ο χάρτης των επιλογών του Ισπανού τεχνικού για κάθε θέση αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό:

  • Τερματοφύλακας: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης
  • Δεξιός μπακ: Ροντινέϊ, Κίνι, Βρουσάι, Ανδρούτσος
  • Δεξιός στόπερ: Ρέτσος, Πορόζο
  • Αριστερός στόπερ: Φρέιρε, Ντόη
  • Αριστερός μπακ: Ορτέγκα, Κίνι, Ρίτσαρντς
  • Δεξιός μέσος: Καμαρά, Ιμπόρα, Καρβάλιο, Ανδρούτσος
  • Αριστερός μέσος: Έσε, Αλεξανδρόπουλος, Ντόη
  • Δεξιός εξτρέμ: Μπιέλ, Σολμπάκεν, Μασούρας, Βρουσάι, Ελ Κααμπί
  • Αριστερός εξτρέμ: Ποντένσε, Φορτούνης, Σκάρπα, Μπρίνιτς
  • Περιφερειακός επιθετικός: Σολμπάκεν, Ποντένσε, Γιόβετιτς, Φορτούνης, Μασούρας, Σκάρπα, Καρβάλιο, Αλεξανδρόπουλος
  • Σέντερ φορ: Ελ Κααμπί, Γιόβετιτς, Ελ Αραμπί, Αλγκασίμ Μπα, (Χασάν)



Source link