Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αναντολού Εφές – Ρεάλ Μαδρίτης 80-103: Οδοστρωτήρας στην Κωνσταντινούπολη


Σε απίθανη κατάσταση η Ρεάλ Μαδρίτης, πέρασε σαν σίφουνας από την Κωνσταντινούπολη (103-80) και έκανε το 2/2 στην κανονική περίοδο της EuroLeague. Τόμπσον – Μπομπουά πάλευαν μόνοι εναντίον όλων για την Αναντολού Εφές.

Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, είναι πιο γεμάτη από πέρυσι και παίζει σπουδαίο μπάσκετ από πολύ νωρίς στη σεζόν. Η Ρεάλ πέρασε το βράδυ της Πέμπτης (12/10) από το Σινάν Ερντέμ Ντομ, νίκησε με 103-80 την Αναντολού Εφές και έκανε το 2/2 στην κανονική περίοδο της EuroLeague, με τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε να κάνει πράγματα και θαύματα στην πρώτη περίοδο.

Ο Γάλλος φόργουορντ έβαλε 16 πόντους στο δεκάλεπτο, όταν η ομάδα του βρέθηκε στο +17, πριν οι Χεζόνια, Καμπάσο, Κοζέρ πάρουν τη σκυτάλη για να καθαρίσουν με άνεση το σαραντάλεπτο. Όλα αυτά, δύο βράδια μετά από τον θρίαμβο επί των Ντάλας Μάβερικς, δύο βράδια μετά από αγώνα 48 λεπτών και με ταξίδι για εκτός έδρας αγώνα.

Στο 0-2 η Αναντολο΄πυ Εφές, που είχε τον Ντάριους Τόμπσον σε τρομερή κατάσταση και τον Ροντρίγκ Μπομπουά υποστηρικτή του, από εκεί και πέρα όμως έκανε κακή εμφάνιση, ήταν αναποτελεσματική και στο δίποντο και στο τρίποντο και πήρε ελάχιστα πράγματα από τους Λάρκιν – Κλάιμπερν, με τον δεύτερο να έχει μπει στη σεζόν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Ο αγώνας

Εντυπωσιακή από νωρίς, η Ρεάλ έχτισε προβάδισμα 17 πόντων (26-9) μόλις στο όγδοο λεπτό. Ακολούθησε ένα σερί 15-0 των γηπεδούχων που ισορρόπησαν το ματς, ωστόσο οι Μαδριλένοι είχαν περισσότερο βάθος, είχαν συνέπεια στην απόδοσή τους και αποτελεσματικότητα στο περιφερειακό σουτ, με τον Γιαμπουσέλε (16 πόντοι στο πρώτο δεκάλεπτο) να δίνει τη σκυτάλη στον Χεζόνια για το 41-55 του ημιχρόνου.

Κι ενώ όλοι περίμεναν την αντίδραση των γηπεδούχων στην έναρξη του β’ μέρους, η Ρεάλ πάτησε ακόμη πιο “άγρια” το γκάζι και πήγε στο +23 (71-48) μέσα σε πέντε λεπτά. Το 60-80 στο 30′ δεν άφηνε στην Αναντολού Εφές περιθώρια για να ελπίζει, ο Τζαν επέμεινε σε Τόμπσον, Λάρκιν, Ζίζιτς, όμως οι Μαδριλένοι συνέχισαν να πιέζουν τη μπάλα, συνέχισαν να έχουν περισσότερη ενέργεια και έφτασαν με άνεση στο θετικό αποτέλεσμα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπολτάουζερ, Νίκολιτς, Μπισάνγκ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-26, 41-55, 60-80, 80-103

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 3η αγωνιστική η Αναντολού Εφές θα υποδεχθεί τη Βιλερμπάν (17/10 στις 20:30), ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει εντός έδρας με τη Ζάλγκιρις Κάουνας (17/10 στις 21:45).



Source link